Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

USLU, AHISKA TÜRKLERİ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİ

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca 19-20 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenen, Dünya Ahıska Türkler Birliği (DATÜB) Kapasite Geliştirme Programı kapsamında düzenlenen çalıştay için Ankara’ya gelen temsilcilerle bir araya geldi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen DATÜB Kapasite Geliştirme Programına Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Gürcistan, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, ABD ve Türkiye de yaşayan Ahıska Türkleri temsilcileri katıldı.

Büyük Devlet Milletine Sahip Çıkmakla Olur

Ortak sorunlar ve yapılacak faaliyetlerin de değerlendirildiği toplantıda Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Bulundukları topraklardan sürgün edilerek tarihin en büyük zulmünü yaşayan Ahıska Türklerinin sorunlarının çözümü için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Hükümetimizin Dünya üzerindeki vatandaş, soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik kurduğu Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bizim bu konudaki hassasiyetimizin bir göstergesidir. Büyük Millet, Devlet olmanın gereği de budur. Girişimlerimizle TRT tarafından hazırlanıp yayınlanan “Büyük Sürgün Kafkasya” belgeseli için TRT ailesine teşekkür ederiz. Tarihteki yaşanmış dramları belgelemek ve gelecek nesillere taşımak adına önemli bir çalışmadır” dedi.

DATÜB Başkanı Ziyattin Kassanov ise Türkiye’nin Ahıskalılara en üst seviyede sahip çıktığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türkiye’nin ilgili bütün kurumlarına teşekkür etti.

Programa Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun yanı sıra İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Tülay Kaynarca, Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, 22,23 ve 24.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, 22 ve 23.Dönem Çorum Milletvekili Agâh Kafkas da katıldı.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: