DATÜBDEN AHISKA TÜRKLERİNE UZUN DÖNEM İKAMET HAKKINDA DUYURU

BU DUYURU DATÜB ÜN SOSYLA MEDYA ADRESİNDEN ALINMIŞTIR.

DUYURU
(UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ)

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanımız Sayın Ziyatdin KASSANOV'un Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğüyle bir yılı aşkın yaptığı görüşmelerde, Türkiye'ye serbest göçle gelen Ahıska Türklerinin kimseye ihtiyaç duymadan, aracılara para vermeden rahat bir şekilde ikamet edebilmeleri ve istedikleri kadar kalabilmeleri için Uzun Dönem İkamet İzinin yeniden Ahıskalı Türklere verilmesi talep edilmiştir. Gayemiz gelecekte halkımızın tek bir seferde uzatma yapmadan, çeşitli evraklar istenmeden, uzun dönem ( süresiz) ikamete başvurarak Türkiye'de rahat bir şekilde kalabilmesidir.

Bu sebeple, 01.01.2019 tarihinden önce Türkiye’ye giriş yapan Ahıska Türkleri daha önce alınan kısa dönem ikamet izni almış veya hiç ikamet izni olmayan Ahıska Türklerinin 25.03.2019 tarihi itibarı ile uzun dönem ikamet iznine başvurabileceklerdir. Uzun dönem ikamet izni başvuruları için www.goc.gov.tr adresinde yer alan e-İkamet linki üzerinden randevu alacaklardır. Randevu tarihinde ikamet ettikleri ilin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine gitmeleri gerekmektedir.

 

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER: 
➢ Başvuru Dilekçesi (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.) 
➢ Tebligat Formu (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.) 
➢ Taahhütname (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.) 
➢Pasaport ya da pasaport yerine geçen belge veya uyruğunda bulunduğu ülke kimlik belgesi, 
➢Varsa ikamet izni belgesinin fotokopisi, 
➢Adli sicil belgesi (Türkiye’de yaşadığı şehirdeki savcılıktan alınabilir.) 
➢4 Adet fotoğraf ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş, önden yüzü açık, fonu beyaz, dijital hali genişlik 220 piksel, yükseklik 290 ve biyometrik olmalıdır.

 

NOT: 
a. Daha önce Ahıska Türkü olarak ikamet izni almış olan Ahıskalı Soydaşlarımız için Göç İdaresine teslim edilen belgeler tekrar istenmeyecektir. 
b. Ahıska türkü olmasına rağmen elinde sürgün belgesi, pasaport ve diğer eksik belgelerden dolayı müracaat edemeyenler Göç İdaresi İl Müdürlüklerine şahsen müracaat ederek, Göç İl Müdürlüklerinde oluşturulan Ahıska Tespit Komisyonundan geçerek bu haktan yararlanacaktır.

DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ (DATÜB)

Görüntünün olası içeriği: yazı