Honaz Belediyesi tarafından düzenlenen Honaz-Ahıska gezisi kapsamında, yıllar önce Ahıska’dan sürgün edilen vatandaşlar ata topraklarını ziyaret etti. Gerçekleştirilen anlamlı programda, katılımcılar geçmişin izlerini yerinde görme fırsatı buldu.

Atalarının sürgün edildiği topraklarda bulunan Ahıska Türkleri, ziyaret boyunca duygusal anlar yaşadı. Vatan toprağıyla yeniden buluşan sürgünün torunları, hasret giderdi.

SÜRGÜN İSTASYONUNDA DUALAR EDİLDİ

Gezi kapsamında katılımcılar, sürgün edildikleri tren istasyonunu da ziyaret etti. Burada dualar eden vatandaşlar, geçmişin acılarını bir kez daha yad etti.

Ziyaret sırasında yaşanan duygusal atmosfer, sürgün hafızasının hala güçlü biçimde yaşatıldığını ortaya koydu. Katılımcılar için bu buluşma, yalnızca bir gezi değil, aynı zamanda geçmişle yüzleşme anlamı da taşıdı.

AHISKA KALESİ’NDE TARİHLE YENİDEN BULUŞTULAR

Program çerçevesinde Ahıska’yı yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, Ahıska Kalesi’ni de ziyaret etti. Böylece katılımcılar, tarihleriyle yeniden buluştu.

Honaz’da Ahıska yolculuğu öncesi duygu dolu uğurlama
Honaz5 gün önce
Honaz’da Ahıska yolculuğu öncesi duygu dolu uğurlama
Bu Haber İlginizi Çekebilir

Duygusal anların öne çıktığı ziyaret boyunca, geçmişle bağ kurmanın önemi bir kez daha hissedildi. Gerçekleştirilen organizasyonla birlikte sürgün yollarında hayatını kaybeden ecdat da rahmetle anıldı.

TOPLUMSAL HAFIZAYA KATKI SUNAN ORGANİZASYON

Yetkililer, bu tür programların toplumsal hafızayı canlı tuttuğunu ve geçmişle bağları güçlendirdiğini ifade etti. Bu yıl ilk kez düzenlenen gezinin, önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirilerek sürdürülmesinin planlandığı bildirildi.

 

KAYANAK https://www.denizli24haber.com/honaz/ahiska-turkleri-surgun-topraklarinda-hasret-giderdi/74050