YENİ GELİŞME...

#KIRGIZİSTAN'DA MEYDANA GELEN ÜZÜCÜ OLAYLARLA İLGİLİ İKİNCİ ZARURİ AÇIKLAMA!!!

Değerli Milletimiz,

#AhıskalıTürklerin toplum halde yaşadıkları #Kırgızistan'ın Bişkek İline bağlı Orok köyünde Ahıskalı ve Kırgız gençleri arasında Ramazan bayram namazı sonrası çıkan kavga ve ardından meydana gelen üzücü olaylarla ilgili #DATÜB olarak vakit kaybedilmeden gereken çalışmaların yapıldığı bir önceki açıklamamızda belirtilmişti.

İvedilikle başlatılan çalışmalar sonucunda Kırgızistan devlet yetkilileri üzücü olaylar ile ilgili hukuki süreci başlatmış, #Türkiye Cumhuriyeti #Bişkek Büyükelçisi Sayın Cengiz K.Fırat bizzat olay yerine giderek incelemelerde bulunmuştu.

Bugün Dünya #Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Sayın Ziyatdin Kassanov, Kirgizistan'da yaşanan olaylar ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile yeniden görüştü ve son gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılan güncel bilgiler ışığında, Sayın Cumhurbaşkanımız bu gibi üzücü olayların büyümeden yatıştırılması, kimsenin zarar görmemesi için çalışmaların başlatılması talimatı vererek, olayların bazı kışkırtıcılar tarafından kullanılarak Türkiye ve Kırgızistan gibi iki kardeş ülkelerin ilişkilerine zarar vermek gibi niyetlerine karşı gereken tedbirlerin alınması gibi hususlara dikkat edilmesi tavsiyelerinde bulundular.

Ardından #Kırgızistan'da Halklar Asamblesi Başkanlığı Temsilcileri ve #DATÜB Kırgızistan Temsilcisi Atamşa Dursunov olayların merkezi olan #Orok köyüne giderek köyün önde gelen büyükleri ile görüşerek, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Görüşmeler sonucunda bundan sonra bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması hususunda ortak bir fikre varılarak, olaya karışan gençlerin karşılıklı özür dilemesi ile bu fikir daha da sağlamlık kazanmıştır.

Hem #Kırgızistan'da hem de dünya genelinde yaşayan Ahıskalıların büyük tepkisini çeken olayların daha fazla büyümeden yatıştırılması ve bundan sonraki hukuki sürecin Kırgızistan devletinin kontrolünde devam edeceği hepimizi rahatlatmıştır.

DATÜB Genel Başkanı Sayın Ziyatdin Kassanov, Kırgızistan'da yaşanan olayları en başından beri yakından takip etmektedir ve gereken çalışmalar #DATÜB olarak yapılmaktadır.

Halkımızı bir daha sağduyulu olmaya, kışkırtmalara gelmeden soğukkanlı davranmaya, asılsız haberlere inanmamaya çağırıyoruz.

Milletimize saygıyla duyrulur,

#DATÜB Genel Merkezi