Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Hüseyin Engin Sarıibrahim ile görüştü.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar’ın da katıldığı görüşmede Ahıskalı Türklere verilen istisnai vatandaşlıkta gelinen son durum hakkında bilgi alınırken, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Amerika’da yaşayan Ahıska Türklerine verilmesi planlanan çifte vatandaşlıkla ilgili çalışmada DATÜB ile ortaklaşa yapılacak çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan görüşme ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Fuat Uçar, “Amerika’da yaşayan Ahıskalı Türklere çifte vatandaşlık verilmesi işlemlerinin Amerika’nın dört bölgesinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarında yapılacağını ve bu bölgelerde DATÜB tarafından görevlendirilecek kişilerin isimleri ve iletişim bilgilerinin Genel Müdürlüğe bildirilmesi gibi konular görüşüldü. Aynı zamanda Genel Müdürlükten görevlendirilecek olan bir personelle beraber Amerika’ya gidilerek bu çalışmaların 2 Mayıs 2019 tarihinde başlanması ile ilgili de görüşüldü. Amerika’da çifte vatandaşlık verilmesi süreci için DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov tarafından bölge temsilcileri tespit edilecek ve bu çalışmalarda Konsolosluklara bölge temsilcileri yardımcı olacaktır.” dedi.

16 Nisan 2019, Salı

Mevlüt Işık