Ardahan valisi Ahmet Deniz, Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Bölge Valisi Akaki Matchutadze’nin daveti üzerine Ahıska’ya ziyaret gerçekleştirdi.
Ahıska’ya resmi ziyarette bulunan Vali Deniz, Ahıska Valiliği önünde mevkidaşı Akaki Matchutadze tarafından karşılandı. Vali Deniz’e, Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’de eşlik etti.
Valilik önünde ki karşılamanın ardından Vali Deniz ve beraberinde ki heyet, Samtskhe-Cavakheti bölge Valisi Matchutadze ile bir toplantı yaptı. Tercüman eşliğinde yapılan görüşmelerde Ardahan ve Ahıska merkezli Samtskhe-Cavakheti bölgesinin birbirleriyle olan ilişkileri ele alındı.
Komşu Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu görüşmelerde ayrıca, kırsal turizm ve sınır ticareti gibi önemli konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantının ardından Vali Deniz ve beraberindeki heyet, Vali Matchutadze’nin eşliğinde Ahıska Kalesi’ne gitti. Kalede ki incelemelerin ardından Vali Deniz ve beraberinde ki heyet onuruna kale içerisinde yemek verildi.
Yemeğin ardından Türk ve Gürcü heyeti, Gürcistan’ın Aspindza ilçesinde bulunan ve çok sayıda mağaradan oluşan Vardzia Manastırı’nı gezdi.
Aspindza’da verilen akşam yemeğinin ardından Vali Deniz ve beraberinde ki heyet Ardahan’a döndü.