Ahıskada  Geleneksel El Sanatları Atölyeleri Festivali düzenlenecek

14-16 Eylül tarihlerinde Ahıskada  ilk kez Uluslararası Geleneksel El Sanatları Atölyeleri Festivali gerçekleştirilecek.

Ajans Ahıska


Ziyaretçiler ve çocukların eğitim programı için eşsiz bir sergi olacak olan programda müzenin arşivinden eski fotoğraflarda sergilenecek.

Sergide "Gürcistan'da geleneksel atölyelerde XIX-XX yüzyıllar" da ,  olan  eski fotoğraflar  modeller tarafından sergilenecek. 

Yerel ve uluslararası geleneksel zanaat atölyeleri ve gösteri ustaları tarafından organize edilecek  sergide :seramik ve boya , filigran, meiaragheoba, doğal boyalar, Halı dokuma, Telva, müzik aletlerinin yapımı  gibi şeyler  yer alacak.


Festivale yerli ve farklı ülkelerden uzmanlar  davetli, - Türkiye, Letonya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan dan ustalar katılıyor. 

Festival, Gürcistan'daki Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı ve USAID Zrda Etkinliği tarafından yürütülmektedir. Akhaltsikhe Belediyesi Belediye Binası ve Ivane Javakhishvili Samtskhe-Javakheti Tarih Müzesi'nin desteği ile sergi gerçekleştirilmektedir.

Ajans Ahıska