Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Rasim Bayraktar Ahıska Türkleri'nin sürgününün 74. yıl dönümü üzerine Bengü Türk Tv de konuştu.

 Türk dünyasının sorunlarını gündeme getiren aynı zamanda bütün Kafkas topraklarının içerisinde sürülmüş olan halkların  sorunlarını gündeme getiren televizyon olarak Bengü Türk camiasına teşekkür ederek programa başlayan Bayraktar Sözlerini Şöyle Sürdürdü.

14 Kasım Ahıska sürgünü açısından çok önemlidir, Çünkü insanlar kendi vatanlarında yurdundan Mahallesi'nden sokağından  alınarak potansiyel Sürgüne gönderilmiştir, O yüzden Ahıskalılar  açısından bugün çok önemlidir.

74.yıl  dönümünü yaşıdığımız Ahıska Türklerinin sürgün günü  Bu anlamda bizler için  önemli bir gündür.

 Ahıskalı Türkleri Günümüzde 500 bini aşkın nüfusuyla büyük çoğunlu eski Sovyet ülkelerinde yaşayan; Bunlar Kazakistan Kırgızistan Özbekistan ve Azerbaycan'da yine Rusya Ukrayna Türkiye ve Amerika gibi ülkelerde dağınık vaziyette yaşayan bir toplumdur.

  Ahıska Türkleri yurtsuz Türkler vatansız Türkler olarak ifade edilir öyle tanınır Bunun yanında ister istemez zihinleri meşgul eden bir soru  neresi bu Ahıska.

 Bugün Coğrafi olarak coğrafyada karıştıranlar var oysa Türkiye'miz açıdan baktığınız zaman hemen bugün Ahıska coğrafyası Gürcistan sınırları içerisinde olan ama aynı zamanda Türkiye'mizin Ardahan Posof ilçesi hemen 14 kilometre yakında ,eski bir Türk toprağıdır

 Günümüzde Ahıska bugün  kendi insanından kendi toplamından yoksun bir vaziyette tenha bir vaziyette adeta  terkedilmiş bir Coğrafya olarak göze çarpmaktadır.

 Daha sonra konuşmasında Ahıska Türklerinin yaşadığı Sürgün öncesi sürgün zamanı ve sürgün sonrası  acıları, çekmiş olduğu sıkıntıları  dile getirdi.  Ajans Ahıska

 

Rasim Bayraktarın Konuşmasının Devamı için lütfen Videodan dinleyiniz.