Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilip Erzincan'a yerleştirilen 529 Ahıska Türkü, sağlık taraması için hastaneye götürüldü.

Ukrayna'dan getirilip kentin Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin dördüncü kafilesinde yer alan 529 kişi, Üzümlü Belediyesine ait otobüsler ile evlerinden alınıp genel sağlık taraması yapılması amacıyla Üzümlü Devlet Hastanesine getirildi.

Hastanede doktorlar tarafından muayene edilip herhangi bir sağlık sorunları olup olmadığı sorulan Ahıska Türkleri'nin çocukları ise aşılandı.

Üzümlü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Leyla Çobanoğlu'nun yanı sıra 4'ü doktor 20 sağlık personeli tarafından genel sağlık taramasından geçirilen ailelerin, işlemleri sürüyor

Başhekim Çobanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin genel olarak sağlık taramasından geçirildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Son kafilede toplam 529 Ahıskalı vatandaşımız daha Üzümlü'ye geldi. Bizler bugün onların sağlık taramalarını yapıyoruz. Sağlık taramasıyla bebek, gebe ve çocuk sayılarını da belirleyip aşıları ile sağlık durumlarını takip edeceğiz, kronik hastalığı olan hastaları takip edip ilaçlarını sağlayacağız. Üst basamak sağlık kuruluşuna gitmesi gereken hastaları, evde sağlık hizmeti alması gereken hastaları belirliyoruz. İlaç tedariki acil durum gereksinimleri konusunda hastaları bilgilendirip Üzümlü'ye adapte olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hastane olarak bütün imkanlarımızı kullanarak Ahıskalı vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz."

Sağlık taramasından geçen Ahıska Türklerinden Murat Belalov, hastanede çok güzel karşılanarak muayene olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz, bizi vatanımıza kavuşturdu, Allah ondan razı olsun. Dün geldik bugün burada tüm ailemizle muayeneden geçiyoruz. Hastanede bizi çok güzel karşıladılar. Bütün ihtiyaçlarımızı görüyorlar." dedi.

Yerleştirildikleri evlerin de çok güzel olduğunu dile getiren Belalov, "Evlerimiz çok güzel. İnşallah Türkiye'de rahata kavuşacağız. Doktorlar bir hastalığımız, bir problemimiz var mı diye bize bakıyorlar. Allah'a şükür bir problemimiz yok. Muayene olduk şimdi eve gitmek için bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Ahıskalı Türkler'den Salvar İsmailov da "Bizi evden alıp otobüsle hastaneye getirdiler. Şimdi doktorlar bir şikayetimizin olup olmadığını soruyorlar. Allah razı olsun doktorlardan, bizimle çok ilgileniyorlar." şeklinde konuştu.

AA