FATMA GÖKSU Ankara Başkent Haberleri  Sabah

Sultan Selim Tursunof doğuştan rahatsız. Sırtında büyük bir delikle dünyaya gözlerini açtı. Küçük bedeni defalarca ameliyat masasına yatırıldı. Omuriliğindeki tümör Kazakistan'da riskli diye alınmadı Türkiye'de Etimesgut Belediyesi'nin desteği ile ameliyat oldu. Bacaklarını hissetmeye başladı, yürüme umudu doğdu, sindirim sistemindeki rahatsızlık nedeniyle tekrar ameliyat olan Sultan hissetme duyusunu yitirdi. Gizli sonta ameliyatı için maddi gücü olmayan aile yardım bekliyor. Ameliyat için 40-50 bin TL gerekiyor.



ÖZ EVLADIM GİBİ SEVİYORUM
Bayram Özyurt (53), Sultan ile birlikte 4 çocuğu var. Özyurt, 2011'de Ruzia ile çalışmak için gittiği Kazakistan'da tanıştı ve evlendi. Ruzia'nin 5 yaşındaki çocuğuna da bakarım dedi ve Türkiye'ye geldiler. Emekli maaşı ile Sultan'ın masraflarını karşılayamadığını ifade eden Bayram Özyurt, "Oğlum eşimin ilk eşinden ama öz evladım gibi seviyorum. En kısa zamanda sağlığına kavuşsun istiyoruz. Keşke maddi durumum iyi olsa da kimseden istemesek" şeklinde konuştu. Kazakistan Ahıska Türk'ü olduğunu ve Türkiye vatandaşı olmadığı için evladının tedavi masraflarının karşılanamadığını gözyaşları içinde anlatan anne Ruzia Özyurt, "Kimseden para istemiyorum, biz de Türk'üz... Evladımı eşimin üzerine alsak devlet masrafları karşılar. Evladım sağlığına kavuşur. Maması, bezi, ameliyatları bize çok ağır geliyor karşılayamıyoruz. Tek isteğim evladım iyileşsin ve vatandaşlık verilsin" dedi.

SAĞ BÖBREK İFLAS ETTİ
Özyurt, "Kazakistan'daki doktorlar kötü huylu, riskli ameliyat, tümörü alamayız dediler, Türkiye'de aldılar. Evladımın böbreklerinde de sıkıntı var, bir devlet hastanesi sol böbreği kötü, sağ iyi dedi. Fakat evladım sağ tarafın ağrıdığını söyledi. Etimesgut Belediyesi'nin yardımıyla özel bir hastanede muayene olduk , sağ böbreğin yüzde 85 iflas ettiğini söylediler. Kime inanacağımızı şaşırdık. Ben evladım iyileşsin istiyorum. Onu vatandaşlığa almadıkları için ben de Türk vatandaşı değilim. Oğlumla birlikte vatandaşlık almak isterim. Allah Etimesgut Belediye Başkanı'ndan Allah razı olsun" diye konuştu.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN
Sultan Selim okula gidemiyor ve rahatsızlığı nedeniyle özel eğitim alması gerekiyor. Türkiye vatandaşı olmadığı için eğitim de alamayan Sultan Selim evde canı sıkılıyor. Yetkililer sesimizi duysun diyen aile, "Engelli çocuğumuza vatandaşlık verilsin. Biz de Türk'üz, hem daha kolay tedavi olur, hem de okula gider. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz, burada yaşabilmemiz için evladımızın da vatandaşlık alması gerekiyor" dedi.