Fotoğraf: AA/Yakup Bakar

ERZİNCAN

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile öz vatanlarında ilk kez oy kullanma fırsatı bulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden Türk vatandaşlığına geçen bin 792 kişiden bin 239'u 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacak.

İlçenin Fatih, Yunusemre, Geyikli mahalleleri ile Bayırbağ köyünde iskan edilen bin 239 kişi, aldıkları seçmen kağıtları ile 24 Haziran'da ilk kez oy kullanıp iradelerini sandığa yansıtacak.

Siyasi partiler, Ahıska Türklerinin yaşadığı bölgelere parti bayrakları ve liderlerinin poster ve afişlerini asıp destek isterken Yüksek Seçim Kurulu tarafından Üzümlü Belediyesine gönderilen ve üzerinde seçim ile ilgili bilgilerin yer aldığı seçim posterleri de görevlilerce Ahıska Türklerinin yaşadığı bölgelerdeki otobüs durakları ve duvarlara asıldı.

İlk defa oy kullanacak Ahıska Türklerinden bazıları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük posterlerini evlerinin önüne astı.

"Oy kullanacağımız için mutluyuz"

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Erzincan Temsilcisi Vahit Mirza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türkleri olarak öz vatanlarında ilk defa oy kullanacaklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Hafta sonu yapılacak seçimlerde bizler de Ahıska Türkleri olarak vatandaşlık görevimizi yerine getirip ilk defa oy kullanacağız. Uzun süredir devam eden vatandaşlık çalışmaları sonucu bin 792 Ahıska Türkü, Türk vatandaşı olma hakkı kazanıp öz kimliğine kavuştu. Bununla beraber pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaş olup seçmen kağıdı gelen bin 239 Ahıska Türkü oy kullanabilecek. Bizler sandığa gidip vatandaşlık görevimiz olan oyumuzu kullanacağız. Bunun için çok mutluyuz. İnşallah vatanımız ve milletimiz için hayırlı olan sonuç sandıktan çıkar."

"Türkiye'miz için oy kullanacağız"

Ahıska Türklerinden Sait Kazım, vatanın, milletinin yanında olduklarını ifade ederek, "Türkiye'miz için oy kullanacağız. İlk defa vatanımızda oy kullanacağımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Pazar sabahı ilk işimiz vatandaşlık görevimizi yerine getirmek olacak. Allah'ımıza şükürler olsun ki vatanımıza kavuşup şimdi de oy kullanacağız. Hayırlısı ile bu seçimde kazanan Türkiye olacak inşallah. Biz Ahıska Türkleri olarak her zaman vatanımızın, ülkemizin yanındayız." dedi.

Muhabir: Yakup Bakar

Etiketler: erzincan   üzümlü   geyikli   ahıska türkleri   seçim   oy