Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlüilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin, yeni hayatlarında karşılaştıkları sorunlar düzenlenen toplantıda görüşüldü.

Ajans Ahıska

Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürmesi nedeniyle zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden Erzincan'da ikamet eden 121 ailenin, 2015'in son günlerinde adım attıkları yeni yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Yabancılar Daire Başkanı Gülbahar Arslan El Nasharty, Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz'ün başkanlığında Üzümlü Belediyesi Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında, Ahıska Türkleri için bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda daha sonra ilgili bakanlık temsilcileri ve kurum müdürleri tarafından sorumluluk sahalarında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Ahıska Türklerinin temsilcisi Vahid Mirza da toplantıda bugüne kadar karşılaştıkları sorunları anlatarak, yetkililere taleplerini iletti. Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantı ile Ahıskalı Türklerin yaşadıkları sorunların çözülmesinin amaçlandığını ifade etti.

Toplantıya bu amaçla daha önce 14 Ocak'ta Başbakanlıkta yapılan toplantıda kararlaştırıldığı üzere bakanlık temsilcilerinden heyetin de katıldığını ve nelerin yapıldığı, nelerin yapılması gerektiği konularının ele alındığını dile getiren Türköz, şunları kaydetti: "Ahıskalı soydaşlarımızı dinledik. Onların taleplerini, dileklerini, isteklerini, kafalarına takılan soruları dinleyip onları cevaplandırdık. Burada toplantıda alınan kararları Başbakanlıkta yapılan toplantıda alınan karlarla beraber Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz tek bir karar haline getirip, ilgili kurumlara tebliğ edecek. Bu vesileyle Ahıskalı soydaşlarımızın buradaki sorunlarını çözeceğiz. Aynı zamanda aldıkları hizmetin de kalitesini artıracağız. Zaten ciddi sorunlarının olmadığını da toplantıda kendileri ifade ettiler. Çok iyi bir çalışma ile Üzümlü Kaymakamlığımız sorunları gideriyor, ancak belki bakanlık nezdinde yapılması gereken bazı hususlar dile getirildi. Onların da kısa sürede çözüleceği bakanlık temsilcileri tarafından ifade edildi."  AA

Ajans Ahıska

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: