Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Türkiye Honaz Temsilciliği ofisinin resmi açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

DATÜB Türkiye Honaz Temsilciliği ofisinin resmi açılışı, DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, DATÜB İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, DATÜB Tükiye Honaz Temsilcisi Vatan Tayir, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Hatipoğlu, DATÜB Türkiye Kadın Kolları Başkanı Selamet Cevdet ile Denizli'de yaşayan çok sayıda Ahıskalı'nın katılımı ile yapıldı.

DATÜB Türkiye Honaz Temsilciliği Ofisindeki açılışta bir konuşma yapan Genel Sekreter Fuat Uçar, DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov'un talimatı doğrultusunda DATÜB Honaz Temsilciliği'nin açılması ile DATÜB'ün günden güne büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledi.

Uçar, DATÜB'ün Ahıskalı Türklerin toplum halde yaşadıkları 9 ülkede ve Türkiye içerisinde açılan diğer temsilcilikleri sayesinde Ahıskalılara daha hızlı ve verimli hizmet verme imkanı kazandığını belirterek, "Genel Başkanımız Sayın Ziyatdin Kassanov'un sayesinde tüm Türkiye’yi ağ gibi ören, her bölgede temsilciliğimiz var artık. Allah'a binlerce şükürler olsun. Genel Başkanımızın himayeleri ile Honaz Temsilciliği'nin tüm eksikleri tamamlandı ve bugün bu güzel günü hep birlikte yaşıyoruz. Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çok şükür halkımızın da yoğun ilgisini gördüm. Temsilciliğimizin de açılışı ile bu bölgede daha aktif faaliyet göstererek, milletimizin sorunlarının çözümü istikametinde faaliyetimizi daha güzel bir şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu.

Açılışta konuşan DATÜB Türkiye Honaz Temsilcisi Vatan Tayir, Denizli'de yaşayan insanlarımızın yıllarca hizmetlerden mahrum bırakıldığını belirterek, "Yeni oluşturulan temsilciliğimiz sayesinde tek çatı altında birleşerek DATÜB’e ve milletimize faydalı olmak istiyoruz. İlk işime başladığımdan bugüne kadar hep işlerimde başarılı oldum, hedeflerime ulaştım. İnanıyorum ki, bundan sonra da milletimizin ve Genel Başkanımız Sayın Ziyatdin Kassanov'un güvenini boşa çıkarmayacak ve milletimize güzel bir şekilde hizmet edeceğim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fuat Uçar, Vatan Tayir, Mehmet Taş, Selamet Cevdet, Osman Hatipoğlu ve diğer davetlilerin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.