Ardahan Çıldırda ki Ülkücüler biraraya gelerek, Türk vatandaşlarının  Gürcistanın Ahılkelek Bölegesine Turizim amaclı Gidip orada Ermeniler tarafından darp edilmesini protesto ettiler. 

Çıldırın Gürcistan ile sınır kapısı olan Aktaş sınır kapısına giden yolda toplanan çıldır ülkü ocakları gençleri Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla Ahılkelekte Ermenilerin Oraya Turizim amaçlı giden Türkleri darp etmelerini arabalarına zarar vermelerini protosto ettiler. Bir basın açıklaması yapan Çıldır Ülkü Ocakları başkanı Volkan Topkaya Şunları söyledi:

"Çıldır'a komşu olan Gürcistan’ın Ahılkelek bölgesinde yaşayan Ermeniler, turizm amaçlı Aktaş Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a giden Türklere taşlı- sopalı saldırılar düzenlemiş ve otomobillerine zarar vermişlerdir. Sınır komşumuz Gürcistan’da yaşayan bu ırkçı Ermeniler, içlerinde ki Türk düşmanlığını bir kez daha ortaya çıkarmışlardır.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: 

Rusların, 150 yıl önce, binlerce yıllık Türk yurdu olan Ahıska ve Ahılkelek bölgesine getirerek yerleştirdiği, milli mücadele yıllarında Müslüman Türk halkını katleden Ermenilerin bugün ki torunları, halen daha dedelerinin siyasetini gütmektedirler. Vatandaşlarımıza saldıran, canlarına ve mallarına kast eden Ermenileri buradan uyarıyoruz. Canımız Azerbaycan’ın kendi topraklarını geri alma mücadelesinde yanlarındayız. Karabağ Azerbaycan’ın öz toprağıdır. ”


Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

 

 




{C}{C}