Ahıska Cup Futbol Turnuvası

 

Cemal Aksoy, Enver Bedel ve Ali Şan tarafından 2013 yılında kurulan , hemşirelerimizi bir araya toplayabilmek, onları tanımak ve onlarla birlikte güzel işler başarabileceğimizi göstermek için; Ahıska Türklerinin her kesiminden destek alarak kurmuş oldukları bağımsız bir turnuvadır. Ahıska Cup futbol turnuvası, 3 yıldır Antalya da düzenlenmektedir.

 

TURNUVANIN AMACI: Spora gönül vermiş arkadaşlarımızı, büyük küçük ,eski dostları ve yeni jenerasyonu buluşturmak, onları tanıştırmak ve kaynaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda turnuvaya sadece Ahıska Türkleri katıla bilmektedirler.

Turnuva kış dönemi hafta sonları halı sahada oynanmaktadır. Final ise Antalya'nın en prestijli otellerinden biri olan Mardan Palace Stadyumunda gerçekleşiyor. Turnuvaya 12 takım katılmaktadır. Her takım bünyesinde 12 futbolcu bulunmakta ve sahada 7 oyuncusuyla yer almaktadır. Maçları bölge amatör liginde hakemlik yapan hakemler yönetmektedir .

 

Birinci Sene şampiyon olan takım F.C Almaty, ikinci sene şampiyon olan ve ipi göğüsleyen takım ise F.C Kratos oldu.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen  Ahıska Cup futbol turnuvasının şampiyonu yetenekli oyunculara sahip F.C Kratos oldu. Final 31 Ocak Pazar Antalya Mardan stadında gerçekleşti. Bine yakın seyirci bu şölene katılım sağladı.

 

Ahıska Cup kurucularından  Cemal Aksoy ve Enver Bedel ‘’Antalya şehri Ahıska Türklerinin yoğun yaşadığı şehirlerimizden bir tanesidir. Yaklaşık olarak 1990 yıllarında başlayarak günümüze kadar farklı zaman dilimlerinde yurt dışının ve yurt içinin farklı yerlerinden göç ederek Antalya’ya gelmeye başlayan Ahıska Türkleri, Antalya’da farklı sektörlerde ama özellikle Turizmde faaliyet göstermektedirler. 3. yıldır geleneksel hale dönüştürerek düzenlediğimiz Ahıska Cup futbol organizasyonu halkın kaynaşmasının, dayanışmasının, coşkunun ve sahiplenmenin ürünüdür. Ahıska Cup Futbol turnuvası bu coşkuyla yaşadığı şehri güzelleştirmek ve Ahıska halkını farklı sosyal projelere de teşvik etmek için düzenlenmektedir. Turnuvanın bir şampiyonu var elbet . Fakat turnuvanın gerçek kazananları Ahıska toplumu ve bu güzellikleri paylaşanlardır. Devletimize ve milletimize teşekkür ederiz ‘’ görüşlerini dile getirdi. 

 

Değerli büyüğümüz Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin de finale gelerek bu coşkuyu paylaştı ve Ahıska Türkleri için olumlu görüşlerini ve desteklerini bildirdiler.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: