ABD'de Yaşayan Ahıska Türklerine Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı Verilmesi Süreci Başladı. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından başlatılan ABD'de yaşayan Ahıska Türklerine T.C. vatandaşlığı verilmesi süreci, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kasanov’un talimatıyla, 3 Mayıs 2019 tarihinden itibaren DATÜB adına Başkan Yardımcısı Sadyr Eibov takip ediyor.
 
Süreç kapsamında İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Temsilcisi ve DATÜB Başkan Yardımcısı Sadyr Eibov, Amerika'nın farklı bölgelerinde ve eyaletlerinde yaşayan Ahıska Türklerini ziyaret ettiler.
Ahıska Türklerinin Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlığı elde etmek için gerekli evrakların doldurulması konusunda teknik danışmanlık yapıldı.
 
Çalışma ziyareti kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosu Umut Acar ve Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz ile istişare toplantıları yapıldı. Aynı zamanda bu program çerçevesinde Vaşington'daki  Türkiye Büyükelçiliği, Miami Başkonsolosluğu ile New York ziyaretleri de yer alıyor.
 
Ayrıca Atlanta, Philadelphia ve diğer şehirlerde yaşayan Ahıska Türkleri ile de bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.   Büyükelçilik, Konsolosluklar  Ahıska Türkleri ile yapılacak toplantılarla ile ilgili ayrıntılı rapor daha sonra hazırlanacaktır.