IHA

Türk Tarih Kurumu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde Uluslararası Türk-Gürcü İlişkileri Sempozyumu düzenlenecek.


“Türk-Gürcü İlişkilerinin Kaynakları” temasıyla 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Uluslararası Türk-Gürcü İlişkileri Sempozyumu’nda Türkçe ve Gürcüce kaynakların tanıtılmasıyla tarafların birbiri hakkındaki birikimlerinin artırılması amaçlanıyor.

 

23 Kasım Perşembe günü Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Andria Pirveltsodebuli Gürcü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sergo Vardosanidze ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın katılımlarıyla düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak olan etkinlik, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.


Türkiye ve Gürcistan’ın coğrafi ve tarihsel yakınlığına rağmen iki ülke ilişkilerinin yeterince ele alınmamış olmasından hareketle, Türk Tarih Kurumu, Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği 2016 yılında bir çalıştay düzenleyerek iki ülkenin bilim insanlarını ortak tarihi meseleleri ele almak üzere ilk kez bir araya getirmişti.

Gürcistan’ın Ahıska kentinde düzenlenen “Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık” başlıklı çalıştayda, ilişkileri güçlendirecek bilimsel faaliyetlerin sürdürülmesi yönünde alınan karar doğrultusunda da bu sene benzer bir toplantı Trabzon’da düzenlenecek.