1 Nisan 2016 tarihinde Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile Ahıskalı Gençler Birliğinin  ortaklaşa düzenlediği’’ Ömer Faruk Numanzade’nin Hayatı ve Çalışmaları’’ başlıklı konferans Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti. Programa 31 Mart Soykırımı ve son dönemlerde vuku bulan olaylardaki şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başlandı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Azerbaycan Devlet Himni seslendirildi. Sonrasında ise Ahıskalı Gençler Birliği Genel Başkanı Orman ULFANOV konuşma yaptı. Konuşmasında programın önemin anlatan Başkan böyle programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Birkaç cümleyle Ömer Faik Numanzade’ye değinen Orman ULFANOV, konuşmasına Ahıskalı Gençler Birliği’ni ve şuana kadarki faaliyetlerini anlatarak devam etti.

Orman ULFANOV bazı çevrelerin Ahıska gençliğine çok zarar verdiğini özellikle vurguladı ve kendileri iyiniyetli bile olsa bu çevreleri kınadığını söyledi. Yanlış bir yol izlediklerini dile getirdiği bu çevreleri bundan sonra her platformda dile getireceğini, ne gerekiyorsa yapılacağına değindi.

Genel Başkan konuşmasının sonunda Eskişehir Azerbaycan’lılar Derneği Başkanı Cavid AYDIN’a ve yönetimine, Osmangazi Üniversitesine teşekkürlerini iletti.

Program Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rıdvan ÇİTİL hocamızın konuşması ile devam etti. Numanzade’yi ve çalışmalarını anlatan ÇİTİL böyle bir şahsiyetin her zaman anılması gerektiğini ve gençlerimiz için yol gösterici biri olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 dakika süren konferansın ardından Cavid AYDIN ve Eskişehir Ahıskalı Öğrenciler Temsilcisi İbrahim ANVAROV Rıdvan ÇİTİL’e plaket taktimin de bulundular.

IMG-20160403-WA0017

Programın son konuşmacısı olan Cavid AYDIN da Ömer Faik Numanzade ile ilgili okuduğu yazılar ve eserler de dikkatini çeken noktalara değindi. Bu tür programların Ahıska’da yapılacağı günlerin yakın olduğunu söyleyen AYDIN konuşmasını.

Ahıska Bir Gül İdi Gitti
Bir Ehli Dil İdi Gitti
Söyleyin Sultan Mahmud’a
İstanbul’un Kilidi Gitti
Mısralarıyla sonlandırdı.

Program Orman Ulfanov’un Cavid AYDIN’a taktim ettiği plaketle son buldu.
Ayrıca Ahıskalı Gençler Birliği Genel Başkanı Eskişehir’deki öğrencilerle toplantı gerçekleştirdi.
Bu programların diğer illerimizdeki öğrencilerimizde örnek teşkil etmesi dileğiyle emeği geçen her kese teşekkürlerimizi bildiriyoruz.