“HERSON BÖLGESİNDEN ÇIKMAYA ÇALIŞAN AHISKA TÜRKLERİNİN ÜLKEMİZE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Türkiye’nin tarihi ve sosyolojik derinliği elbette sadece vatandaşlarla sınırlı değil. Dünyanın her yerinde soydaşlarımız, kardeş ve akraba topluluklarımız bizden destek bekliyor. Ukrayna Savaşı’nın başlamasıyla tahliye operasyonumuzu derhal hayata geçirdik. Aralarında Ahıskalı ve Kırım Tatar soydaşlarımız ile kardeş Türk devletlerinin vatandaşlarının bulunduğu 18 binden fazla kişiyi tahliye ettik. Şimdi de Herson bölgesinden çıkmaya çalışan Ahıska Türklerinin ülkemize getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Balkanlar’dan Ortadoğu’ya dünyanın dört bir yanında Batı Trakya Türkleri, Kırım Tatarları, Ahıska Türkleri, Uygur Türkleri, Gagauz Türkleri, Irak ve Suriye Türkmenlerinin yanında durmaya devam edeceğiz.

Belirsizliklerin arttığı günümüzde aktif diplomasi bizim için tercih değil, zorunluluk. Bekle-gör politikası izleme lüksümüz yok. Aktif diplomasinin sonuç vermesi tüm kurumlarımızla etkin iş birliğine bağlı. Bu kapsamda, Gazi Meclisimizin desteğini her zaman arkamızda hissettik.  Milletvekillerimizin soru önergelerinin ve bilgi taleplerinin hızlı ve etkin şekilde karşılanması önceliğimiz. TBMM Genel Sekreterliğinin verilerine göre, Bakanlığımın soru önergelerinde yüzde 95’in üzerinde bir yanıtlanma oranıyla birinci sırada olması bunun göstergesi. Dış politika konularına milli ve siyaset üstü bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Kritik konularda muhalefetimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

 

HABERİN GENİŞ HALİ: https://ankahaber.net/haber/detay/cavusoglu_gazi_mustafa_kemal_ataturkun_yurtta_baris_dunyada_baris_ilkesi_temelinde_turkiye_yuzyilini_ayni_zamanda_dunyada_bir_baris_yuzyili_yapma_hedefimiz_var_110796