ERZİNCAN (AA) – YAKUP BAKAR – Ukrayna’dan getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türkleri arasında yer alan 15 yaşındaki kız güreşçi Elvira Hasanova, Türk vatandaşı olarak milli takım formasıyla uluslararası şampiyonalarda Türk bayrağını zirveye çıkarma hayali kuruyor.

 
 

Elvira Hasanova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ata sporu güreşe, Ukrayna’daki iç karışıklık dolayısıyla çok zor şartlar altında başladığını belirtti.

Türkiye’ye geldikten sonra sağlanan imkanlarla güreşe burada devam etme şansı bulduğunu ifade eden Elvira Hasanova, “Güreş bizim ata sporumuzdur. Ukrayna’da güreşe çok zorluklarla gittim. Hatta bazen savaş nedeniyle gidemedim. Türkiye’deki şartlar çok çok iyi. Arkadaşlarım, hocam bana çok yardımcı oldu. Buradaki spor salonu daha iyi.” dedi.

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

Elvira Hasanova, antrenörüyle çok iyi bir çalışma programı uyguladıklarını ve bunun da karşılığını katıldığı turnuvalarda aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

 

“Çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdim, sonra Türkiye şampiyonasına katıldım. İki birinciliğim bir de üçüncülüğüm oldu. Milli takıma seçildim ama Türk vatandaşı olmadığım için uluslararası müsabakalara katılamadım, bu beni çok üzdü. Ahıska Türklerine vatandaşlık verileceğini duydum. Buna çok çok sevindim. İnşallah vatandaşlığı alıp, Türk bayrağını zirveye taşırım.”

 

– Halepli: “Elvira, sporu ve güreşi çok seviyor”

 

Güreş antrenörü Habip Halepli ise Elvira Hasanova’nın kendileri için örnek bir sporcu olduğunu belirtti.

Ahıska Türklerinin Erzincan’da iskan edilmelerinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün, bu ailelerin çocuklarına yönelik sportif çalışma yaptığını ve bu çalışmalar sonucunda Elvira gibi yetenekli çocuklara ulaşıldığını anlatan Halepli, şunları söyledi:

“İçlerinde birkaç böyle çocuğumuz daha var. Elvira, sporu ve güreşi çok seviyor. ‘Zaten ata sporum, ben ayrılamam. Ne şartta olursa olsun yapmak, Türk bayrağını zirvede dalgalandırmak istiyorum’ diyor. İnşallah biz Elvira gibi diğer çocuklara ulaşıp, onları da buraya kazandıracağız. Elvira bizim için bir örnek oldu. Kendisini tebrik ediyoruz.”