Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koordinasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri’nin istihdamına yönelik çalışmalar devam ediyor.

 

Bu kapsamda Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Ahıska Türklerine yönelik olarak Erzincan’da bulunan hayvancılık işletmeleri ve seralarda inceleme amaçlı gezi düzenlendi. Düzenlenen teknik geziye Ahıska Türklerinden oluşan heyet ve Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada; “Ahıska Türklerinin ilimizde bulunan sera ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren işletmelerimizin uygulamalarını görmelerini sağlamak ve bu alanda Ahıska Türklerinin bilgi sahibi olmaları, cesaretlerini arttırmak amacıyla zaman zaman bu tür geziler düzenlenecektir.

Ahıska Türkleri bu geziler sayesinde seraların ve hayvancılık işletmelerinin nasıl çalıştığı gözlemleme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıca işin yapılabilirliğini yerinde görüp inceleme fırsatı buluyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Bu alanda Ahıska Türkleri içerisinde tarımla uğraşmayı düşünen vatandaşlarımızın bize başvurmalarını istiyoruz. Başvuruda bulunan Ahıska Türklerine, Bakanlığımızın bize verdiği yetki ve imkânlar ölçüsünde destek olmaya çalışacağımızı özellikle vurguluyor ve bu geziye ilgi gösteren Ahıska Türklerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Katılımcılarla yakından ilgilenen İşletmeciler işletmelerindeki tüm faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler verdikten sonra sorulan sorulara da yerinde ve uygulamalı cevaplar verdiler. Geziye, katılan Ahıska Türkleri, organizasyondan son derece memnun olduklarını belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler.