DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ (DATÜB) GENEL BAŞKANI 
SN. ZİYATDİN KASSANOV’UN 
TERÖR OLAYLARINA KARŞI BASIN BİLDİRİSİ
Bizler dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Ahıska Türkleri olarak son günlerde ülkemiz genelinde artan terör olaylarından dolayı derin bir üzüntü duymaktayız. Terör, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eder aşamaya gelmiştir. Bunun artık önüne geçilmesi gerekmektedir. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin kimse tarafından bozulamayacağının bilinmesinin ve öğretilmesinin zamanıdır
Terör kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Terörün dini, dili ve ırkı yoktur. Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, bölgemizin ve Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı ortadadır. Ülkemize yönelik bu tür provokasyonlarla defalarca karşılaşmış olan milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bunların üstesinden gelebilecek kudrettedir. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak bu alçak oyunlara gelmeyecektir. Bu hain saldırı birliğimizi ve kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır.

"Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha oyunları boşa çıkarabilmeliyiz. DATÜB ailesi olarak bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir’’ 
Bilindiği üzere, bu topraklarda, hiçbir ayırım yapmadan, yüz yıllardır, aynı inanç ve aynı amaçlar doğrultusunda, gerektiği zaman düşmanlarca işgal edilmeye çalışılan vatanımızı korumak için kanlarımızı feda ederek, kardeşçe yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Ancak uzun süreden beri, bu bölgede gizli emelleri olan, güçlü bir Türkiye istemeyen birtakım düşmanlar ve onların piyonları, bu kardeşliği yıkmak için aramıza sinsice ayrılık tohumları saçmaya çalışmaktadır. Bütün bu sinsi plânlara karşı, aziz milletimiz birliğini ve bütünlüğünü korumayı bilmiş, oyuna gelmemiştir. Bizler de Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak, ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunların, birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu sinsi plânların farkındayız ve kardeşliğimizi bozacak her türlü nifak hareketine, milletimizle ve devletimizle beraber karşı koyacağız.

Bu itibarla vatanımızın birlik ve beraberliği uğruna şehit olan güvenlik güçleri mensuplarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyoruz.
Terörü ve teröre âlet olanları nefretle telîn ediyoruz.
Tekrar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şanlı bayrağını selamlayarak, ona karşı kin güdenleri bu sevdalarından vazgeçmeye davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 03.08.2015


Ziyatdin KASSANOV 
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel başkanı