Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Sayın Cengiz Kamil Fırat ile görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği’nde, DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un Başkanlığında, DATÜB Bişkek Temsilcisi Atamsha Dursunov ve diğer DATÜB yetkililerinin katılımı ile yapılan görüşmede, 5 haziran 2019 tarihinde Kırgızistan'ın Orok köyünde meydana gelen olaylar yeniden değerlendirildi.

T.C. Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile yapılan görüşmede Kırgızistan’da yaşayan Ahıskalı Türklerin genel durumu ve yakın zaman içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Kırgızistan’da yaşanan üzücü olaylar sonrası Ahıskalı Türkleri yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen, olayların sakinleştirilmesi için emek sarfeden Kırgızistan ve Türkiye devlet yetkililerine, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışileri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve T.C Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat’da teşekkürlerini iletti.