Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği’nin olağanüstü genel kurulunda “Muratpaşa Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti gereği, anavatanda beraber olduğumuz kardeşlerimizin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında olan kardeşlerimizle de sürekli bağ içindeyiz” diye konuştu.

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediye Kültür Salonu’nda toplanan Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği’nin olağanüstü genel kuruluna katıldı. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Muratpaşa’da  güzel bir dostluk, kardeşlik, sevgi ve saygı ortamının bulunduğunu söyledi.  Muratpaşa’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet tarifini tam olarak hayata geçirildiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Dünyanın neresinden gelirse gelsin, bizim vatanımıza, bayrağımıza, tasada ve kıvançta beraber olmak istediğimiz duygu ve düşüncelerimize ortak olan herkesi kendi milletimize dahil kabul ediyor, barış, sevgi ve saygı içinde yaşıyoruz. Ancak elbette bizim akrabalarımız çok önemli, kardeşlerimiz çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar benimse o kadar da sizindir. Ne kadar sizinse o kadar da benimdir. Birbirimizi sevmemiz, birbirimizle kaynaşmış, hemhal olmuş ve ayrımsız beraber olmuş olmamız asla başkalarını dışladığımız anlamına gelmez. Herkesi seviyoruz, Muratpaşa’mızda. Ancak akrabalarımızla, karındaşlarımızla özel bir yakınlığımızın olduğunu da herkesin anlayışla karşılaması lazım.”

Muratpaşa’da yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti gereği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında olan akraba ve kardeş topluluklarla sürekli bağ içinde olduklarına dikkat çeken Başkan Uysal, Kerkük Türkmen Parkı, Azerbaycan Kültür Parkı’nın belediye başkanlığının ilk yıllarında açıldığını söyledi. Gagavuzya’da modern bir sera çalışması gerçekleştirdiklerini ve bahar aylarında serada ilk ekimin yapılacağını belirten Başkan Uysal, “Dünyanın neresinde olursa olsun, kardeşlerimizle bağlarımızı sıcak, samimi ortak kader duygusu yaklaşımı içinde yaşamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Başkan Uysal, bu dönemde Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği üyesi  Gülminaz Kamil Cihan’ı CHP listesinden seçilebilir bir sırada meclis üyesi adayı olarak gösterdiklerini belirten Başkan Uysal, “Sayın Gülminaz Kamil Cihan kardeşimizi belediyeciliğimizde bir daha yanımızdan ayırmamayı düşünmekteyiz” dedi.