Savaş sonucu Anadolu’nun ve dünyanın birçok bölgesine göç etmek zorunda kalan Ahıskalılar, her yıl sürgün edilişlerinin anısına anavatanlarını ziyaret ediyor. Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin Türkiye İcra Kurulu Başkanı Mehmet Taş ve Bursa Kadınlar Birliği Temsilcisi Gülçehre Terzioğlu’nun önderliğinde Bursa’dan yola çıkan 90 Ahıska Türk’ü atalarının topraklarını ziyaret etti. Bu yıl Kurban Bayramı’nı da kendi topraklarında geçiren Ahıskalılar, Gürcistan sınırları içinde kalan Ahıska köylerini gezerek anavatanlarıyla adeta özlem giderdi. 

 

“KARDEŞLERİMİZİ, ATALARININ TOPRAKLARINI ZİYARET ETMEYE DAVET EDİYORUM”

Ahıska pazarını ve Ahıska köylerini grupla birlikte gezen Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin Türkiye İcra Kurulu Başkanı Mehmet Taş, dünyadaki Ahıska Türklerini birlik ve beraberliğe çağırarak, ”Dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerindeki Ahıskalı kardeşlerimi, atalarının topraklarını ziyaret etmeye davet ediyorum. Buraları gelip gezmelerinde herhangi bir engel yok. Bunun için de Gürcistan hükümetine gösterdikleri kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“AHISKA TÜRKLERİNİN KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN BİRÇOK NOKTAYI ZİYARET ETTİK”

Bursa Kadınlar Birliği Temsilcisi Gülçehre Terzioğlu ise Ahıska gezisinin çok güzel geçtiğini belirterek, ”Ahıska’dan sürgün edilenler için böyle bir hizmet sunan herkes büyük bir teşekkürü hak ediyor. Buraya geldiğimizden beri hep güler yüzle karşılaştık. Bu güzel misafirperverlik eşliğinde Ahıska gezimiz boyunca atalarımızın yaşadığı 16 köyü ve Ahıska Türklerinin kültürünü yansıtan birçok noktayı ziyaret ettik” şeklinde konuştu.

 

HALİL İBRAHİM ATAMAN /GÜRCİSTAN