- Ahıska Türkü çocuklar İstiklal Marşı'nı güzel okumak için yarıştı

ERZİNCAN - Erzincan'da Ahıska Türkü çocuklar arasında İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Öz vatanlarında ilk defa yarışmaya katılan çocukların heyecanı görülmeye değerdi. 


İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü çocuklar arasında Erzincan Gençlik Merkezi'nin katkılarıyla İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması yapıldı.

Üzümlü İlçesi'ne bağlı Geyikli İlkokulu'nda eğitim ve öğrenimlerine devam eden 10 Ahıska Türkü çocuğun katıldığı yarışmaya aileler de katılarak çocuklarının heyecanına ortak oldular. Yarışma Geyikli İlkokulu konferans salonunda düzenlendi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışmaya geçildi.

 

Yarışmada jüri üyeleri ilk 3'e giren yarışmacıları belirlemekte zorlandı. İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve ilk defa öz vatanlarında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışı içerisine giren öğrencilerden Ayşe Muhammed birinci olurken Roza Enver İkinci Ayşe Tahirova ise üçüncü oldu.


"İstiklal Marşı demek vatan demek"
Yarışmada üçüncü olan Ayşe Tahirova, İstiklal Marşı'nı öğrenmek için çok çalıştığını belirterek çalışmanın karşılığını yarışmada aldığını belirtti.

Yarışmanın ikincisi Roza Enver ise yarışmada çok heyecanlandığını söyleyip İstiklal Marşı'nı okumanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yarışmanın birincisi olan Ayşe Muhammed İstiklal Marşı'nın vatan sevgisini ve vatan aşkını kendisine anlattığını söyleyip yarışmayı düzenleyen öğretmenlerine teşekkür etti.


Yarışma hakkında bilgi veren Geyikli İlkokulu Müdürü Fatih Şahin, "Bu yıl İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıldönümü bizim için daha farklı bir anlam ifade etti. Çünkü Ahıska'dan sıkıntılar çekip ülkemize gelen kardeşlerimizden okulumuza gelen çocuklar oldu. Bizlerde Ahıskalı çocuklarımız için İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünde Ahıska Türkü çocuklarımız arasında İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenledik. Öğretmen arkadaşlarımız ve çocuklarımız yoğun bir şekilde çalıştılar. Alfabemizi bilmemelerine rağmen çocuklarımız gayret gösterdiler ve İstiklal Marşımızı öğrendiler. Kendi kültürümüzü kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek." dedi.


Yarışmada dereceye giren Ahıska Türkü çocuklara Erzincan Gençlik Merkezi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri hediye edildi.
(FG-AA-Y)