ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla daha önce Ukrayna'dan Türkiye'ye iki kafile halinde gelen 92 ailenin ardından, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Ahıskalı 29 aile daha otobüslerle Erzincan'a getirildi.

Bursa'dan üç otobüsle Erzincan'ın Üzümlü ilçesine gelen üçüncü kafileyi Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı karşıladı.

Otobüslerden inen aileler birbirlerine sarılarak mutluluk gözyaşı döktü.

Bursa Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıskalı ailelerin çok mutlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlara teşekkür ettiğini belirten Taş, şöyle konuştu:

"Mağdur ve mazlum olan Ahıskalılar'a sahip çıktılar. İnanıyorum ki bu bir başlangıçtır. Türkiye'de bulunan Ahıskalı Türklerin kimlik sorunları var. O kimlik sorunlarının çözüleceğine de inanıyorum. Türkiye güçlü olmalı. Türkiye yalnız Ahıskalılar için değil bütün mazlum insanlar için güçlü olmalı. Dünyaya baktığımızda hiçbir mazlumun yanında Türkiye'den başka kimseyi göremiyoruz. Bu yüzden, Allah devletimize birlik, beraberlik, güç versin ki bütün mazlumlara sahip çıksın. Ülkemizde yaşayan 2,5 milyon Suriyeli var. Türkiye'den başka kimse sahip çıkmıyor. Dünyaya bakıyoruz nerede bir sıkıntı varsa, Türkiye orada. Bu yüzden bizlere de çok büyük görev düşüyor. Bizlerin de birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Şer odakların oyunlarına düşmememiz gerekiyor. Ülkemize çalışarak bizim de katkı yapıp güçlendirmemiz gerekiyor." 

İlçeye gelen Ahıskalı Halit Eyübof da çok mutlu olduğunu, Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını ve kendileri için yapılan evleri de çok beğendiklerini dile getirdi.

Aileler daha sonra kendileri için ayrılan evlere yerleştirildi.