DUYURU

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB)Genel Başkanı Sayın Ziyatdin KASSANOV'un Göç İdaresi Genel Müdürüyle bir yılı aşkın yaptığı görüşmelerde Türkiye'ye serbest göçle gelen halkımızın kimseye ihtiyaç duymadan, aracılara para vermeden rahat bir şekilde İkamet edebilmeleri ve istedikleri kadar kalabilmeleri için bu çalışmalar yapıldı. Gayemiz gelecekte halkımızın tek bir seferde uzatma yapmadan, çeşitli evraklar istenmeden, uzun süreli ikamete başvurarak Türkiye'de rahat bir şekilde kalabilmesidir. Son olarak DATÜB Heyeti Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde son bir kez daha görüşme yapmıştır. Bunun için,

01.01.2017 tarihinden önce Türkiye'ye giriş yapan bütün Ahıska Türkleri daha önce alınan kısa dönem ikamet tezkeresi almış veya hiç ikamet tezkeresi olmayan Ahıskalıların bugünden itibaren uzun dönem ikamet iznine başvurabileceklerdir. 15.08.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde 15.08.2017 tarihinden sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular, uzun dönem ikamet izni başvuruları için www.goc.gov.tr adresinde yer alan e-İkamet linki üzerinden randevu alacaklardır. Randevu tarihinde ikamet ettikleri ilin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine gitmeleri gerekmektedir.

Ahıska türkü olmasına rağmen elinde sürgün belgesi pasaport ve diğer eksik belgelerden dolayı müracaat edemeyenler Göç İdaresi İl Müdürlüklerine şahsen müracaat ederek, valiliklerde bulunan Göç İl Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından Ahıska Türkü olduğu ispatlananlar da bu haktan yararlanacaklardır.

 

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

➢ Başvuru Dilekçesi (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.)

➢ Tebligat Formu (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.)

➢ Taahhütname (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.)

➢ Hakkında Bilgi Alınabilecek Kişiler Formu (İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden temin edilecektir.)

(Uzun Dönem İkamet İçin:Diekçe-Taahhütname-Bilgi Alınabilecek Kişiler Formları:buradan indirebilirsiniz: http://www.ajansahiska.com/haber/uzun-donem-ikamet-icindiekce-taahhutname-bilgi-alinabilecek-kisiler-formlari-h693.html  

➢Pasaport ya da pasaport yerine geçen belge veya uyruğunda bulunduğu ülke kimlik belgesi,

➢Varsa ikamet izni belgesinin fotokopisi,

➢Adli sicil belgesi,

➢4 Adet fotoğraf ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş, önden yüzü açık, fonu beyaz, dijital hali genişlik 220 piksel, yükseklik 290 ve biyometrik olmalıdır.

Not:

1-Bu işlemlerin yapılması için şahısların İl Göç Müdürlüklerinin dışında aracılara itibar etmeden, bedel ödemeden gerçekleştirilebilirsiniz.

2-Bu uzun dönem ikamet izni alanlar 5 yılı doldurduysa, Vatandaşlık için başvurusunu yapabilecektir.

Bu kartla seçme , seçilme ve askerlik hariç bütün haklardan yararlanabiliyor.

 

 

 

 

                                 

1/1/2017 TARİHİNDEN ÖNCE GELİP İLK KEZ BAŞVURU YAPACAKLAR:

/İkamet/Basvuru/İlkBasvuru yapacaklar şu adrestenhttps://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/Basvuru/IlkBasvuru

 

Daha önce İkameti olup UZNUN DÖNEME YENİDEN BAŞVURACAKLAR ŞU ADRESTEN BASVURU YAPACAKLARDIR: 

Ikamet/Basvuru/GecisBasvuru

https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/Basvuru/GecisBasvuru

 

Başvuruyu nasıl yapacağınızla ilgili hazırlanmış örnek video:

 

 

 

 

ÇALIŞMA İZNİ

Uzun dönem ikamet izni sahibi Ahıska Türkleri süresiz çalışma iznine hakkına sahiptir.başvurdukları takdirde çalışma izni verilecektir.

Çalışma izni alanlar, Genel Sağlık Sigortası haklarından Aile fertleriyle beraber yararlanır.

Not: 01.01.2017 tarihinden sonra Türkiye'ye giriş yapmış Ahıska Türkleri kısa dönem ikamet Teskeresine müracaat edecekler.

Daha sonra yeni yapılacak olan düzenlemeyle bu haktan yararlanacaktır.

Bu çalışmalarda Bizlerden yardımını esirgemeyen İçişleri Bakanlığına, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne teşekkürü bir borç biliriz, Milletimize hayırlı olsun!!!

 

 

 

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

UMARIZ MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLUR.