Üzümlü ilçesine yerleşen Ahıska Türklerinin istihdam edilmelerine yönelik çalışmalar kapsamında, İlçe Halk Eğitim Merkezince kazıcı ve yükleyici iş makinesi operatörlüğü kursu düzenlendi. 

Ahıskalı Türklerden gelen talepler doğrultusunda açılan kursa 30 kişi katıldı. Teorik ve pratik eğitimi kapsayan 76 saatlik kurs sonunda başarılı olan kursiyerler sahip oldukları sertifika ile birlikte çalışma izni aldıktan sonra iş bulma imkanına kavuşacak.

Üzümlü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Nalbant, ilçeye yerleşen Ahıska Türklerinin istihdam edilebilmeleri için talepleri doğrultusunda meslek kursları düzenlediklerini ifade etti. 

Bu kapsamda kazıcı ve yükleyici iş makinesi operatörlüğü kursu açtıklarını belirten Nalbant, "Kurs bitiminde aldıkları belge ile inşaat sektöründe, kazıma yükleme yapan şirketlerde rahatlıkla iş bulabilirler" dedi.

Kursiyerlerden Ensar Sefer, kolay iş bulmak için kursa katıldığını belirterek "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızda Allah razı olsun. Topraklarımıza geldik. Hiç kepçe kullanmayı bilmiyorduk bizim için özel kepçe kursu açtılar. Allah'a şükür öğreniyoruz. Sınavlar var inşallah sınavları da geçeriz. İnşallah bu kursu bitirdikten sonra belge alıp iş buluruz" diye konuştu. 

Barış Rüştü de kurs sayesinde iş makinesi kullanmayı öğrendiğini belirterek, "Kepçe kursu isteğinde bulunduk ve bizim için özel kurs açıldı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Derslere girip kepçe kullanmayı öğreniyoruz. Kepçe kulanmayı daha önce bilmiyordum ama şimdi bu kurs sayesinde öğreniyoruz. İnşallah iş bulup çalışacağız" şeklinde konuştu.

 

AA