Ahıska Türkleri Amerika Konseyi'nin Washington DC'deki Genel Merkezi, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın katılımı ile açıldı.

6 Mayıs 2016 Cuma günü Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın katılımlarıyla Amerika' da bulunan Ahıska Türk'lerine ait tek çatı kuruluşu olan Ahıska Türkleri Amerika Konseyi'nin Washington DC'deki Genel Merkezi açıldı.

IMG_0994.JPG

Açılış Büyükelçi Serdar Kılıç'ın yanı sıra Büyükelçilik Müsteşarı Aydan Karamanoğlu, Din Hizmetleri Müşaviri ve Konsey Kurucularından Dr.Yaşar Çolak, TASC Başkan'ı İbrahim Uyar  ve 14 eyaletten gelen katılımcıların iştirakiyle gerçekleşti. Konsey Başkan'ı Aydın Mamedov ve Konsey Genel Sekreterinin teşekkür konuşmalarının ardından. Büyükelçi Serdar Kılıç; “Ahıska Toplumuna milli ve manevi davalarda Türk toplumunu her zaman desteklediği için teşekkür ederim, Beyaz Saray’ın yanında böyle bir Merkez'in açılmış olması, Ahıska Türk'leri Konseyi'nin ne kadar büyük bir vizyona sahip olduğunu göstermektedir. Her zaman Ahıska Türk'lerine desteklerimiz devam edecektir. Başarılarının devamını dilerim.” dedi.

IMG_0265(1).JPG

Ahıska Türkleri 2016 Yılı Çalıştayı

Ahıska Türkleri’nin Yerleşme Süreçleri, Kaygılar, Beklentiler ve Gelecek Perspektifi çalıştayı 14 Eyaletten gelen katılımcılarla, Konsey Başkan'ı Aydın Mamedov'un hoş geldiniz konuşmasından sonra ilk oturum Moderatör Doç.Dr.Sami Erdem Başkanlığında başlatıldı.

Oturumda Washington Büyükelçiliği Müsteşarı Aydan Karamanoğlu tarafından “ Göçmen Toplumları Örgütleme Sorunu Üzerine” konulu bir konuşma yapıldı. Karamanoğlu, Dernekleşmenin ve Derneklerarası koordinasyonun önemi ve milli meselelerde birarada olmanın ülkemiz adına çok önemli olduğunu, özellikle Ahıskalı kardeşlerimizin 24 Nisan Türk Barış ve Dayanışma Yürüyüşünde en önde yürüdüğünü ve Elçilik olarak her zaman Ahıska Türk'lerinin yanında olduklarını ve de olmaya devam edeceklerini belirtti.

IMG_0940.JPG

Daha sonra sunum yapan Dr.Halil Mutlu; "Göçmek Toplumda Gönüllü Faaliyetlerin Zemini" konulu konuşmasında, eğitimin önemine değindiler, göçmenliğin, hicretin önemi üzerine konuşan Mutlu, asimilasyona karşı milli ve manevi değerlerin ayakta kalması için eğitime ve özel eğitim kurumlarının kurulmasıyla mümkün olduğunu, bu konuda dün olduğu gibi bugünde desteğinin artarak devam edeceğini söylediler.

Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Dr.Yaşar Çolak; “Ahıska Türkleri Konseyi'nin kurulmasındaki çabalarımızın sonuçlarını gururla görmekteyiz, Din Hizmetlerine olan desteklerimiz artarak devam edecektir” dedi.

IMG_1015.JPG

(TASC)Türk Amerikan Ulusal Yönlendir Komitesi Başkan'ı İbrahim UYAR ve TASC kurucu Üyesi Murat Güzel; Amerika'da sivil toplum örgütlerinin önemi ve Siyasette aktif olmanın Türk Amerikan ilişkilerine yansıması konulu bir sunum yaptılar. Konuşmasında Uyar, “organize olan azınlıkların önemini, birlik ve beraberlik içerisinde ortak bir gayede çalışmanın meyvelerini Ahıska Türk'lerinin yoğun katılımıyla Washington DC'deki 24 Nisan Türkiye'yi destek yürüyüşünde göstermiştir” dedi.

Konsey Genel Sekreter Fatih Dursun'un teşekkür konuşması sonrası sunum yapan katılımcılara plaket takdim edildi ve çalıştay raporu yayınlandı.

Turkishny.com