Ahıska Cup futbol turnuvası Cemal Aksoy Enver Bedel ve Ali Şan tarafından, dünyanın dört bir yanına dağılmış ve farklı Zaman dilimlerinde Türkiye'ye göç eden hemşerilerimizi bir araya toplayabilmek, onları tanımak ve onlarla birlikte güzel işler başarabileceğimizi göstermek için;

 Ahıska Türklerinin her kesiminden destek alarak kurmuş oldukları bağımsız bir turnuvadır. Ahıska Cup futbol turnuvası, 3 yıldır Antalya da düzenlenmektedir.

TURNUVANIN AMACI : Spora gönül vermiş arkadaşlarımızı,eski dostları ve yeni jenerasyonu buluşturmak, onları tanıştırmak ve kaynaştırmaktır.

Bu amaç doğrultusunda turnuvaya sadece Ahıska Türkleri katılabilmektelerdir.

Turnuva her hafta sonu halı saha da oynanıyor. Final ise Antalya'nın en prestijli otellerinden biri olan Mardan Palace Stadyumunda gerçekleşiyor. Her takım bünyesinde 12 futbolcu bulunmakta ve sahada 7 oyuncusuyla yer almaktadır. Maçları bölge amatör liginde hakemlik yapan hakemler yönetmektedir .

Birinci Sene şampiyon olan takım F.C Almaty, ikinci sene şampiyon olan ve ipi göğüsleyen takım ise F.C Kratos oldu.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen ve devam eden turnuvada ise şampiyon olacak takım merak ve heyecanla beklenmektedir. Final 31 Ocak Pazar Antalya Mardan stadında gerçekleşecektir. Bütün hemşerilerimiz ve spor severleri, bu heyecanı ve coşkuyu paylaşmaya davet ediyor Ahıska cup finaline bekliyoruz.

Ajans Ahıska