Ahıska Cup Futbol Turnuvası

 

Antalya’da bu sene gerçekleşen 6. Ahıska Cup Futbol turnuvasının finali 19.01.2020 Pazar günü oynanacaktır. Limak Arcadia Futbol sahalarında gerçekleşecek olan final programına bütün halkımızı ve spor severleri bekliyoruz.

 

Antalya şehrinde yaşayan Ahıskalı genç kardeşlerimizin bir araya gelerek, birlik ve beraberlikle organizasyona başladılar. Cemal Aksoy ve Enver Bedel’in öncülüğünde atılan adımlar turnuvanın her geçen yılla gelişmesine ve toplumda yer edinmesine sağlandı.

Gençlerin enerjisiyle büyüklerinden aldıkları destek birleşince Antalya şehrinde yaşayan halkımız güzel bir kazanım elde etmiş ve ortaya güzel bir iş çıkartmış oldular. Herkesin temiz bir kalple yaklaştığı ve sahiplendiği bu organizasyonda Ahıskalılık, Göç, Sürgün, Farklı yerlerdeki adaptasyonlarını, Kafkaslar gibi tez canlı ve Anadolu gibi çok renkli bir ortamla sağlıyor ve yaşıyorlar. Ay Yıldızlı bayrağın kutsallığına inanan, dinine örf ve adetine  bağlı olan milletimizi yukarıdaki cümlelerden daha iyi ne anlatabilir ki? Basit bir Halı saha turnuvasının ötesine taşıyan bu özelliklerle, kimlik bilincini canlı tutulması amaçlanıyor. Gelecek nesillere kimliğin aktarılması bu ve benzeri organizasyonlarla mümkün olduğunun bilinciyle gerçekleştiriyorlar.

Kimliğimizle gurur duyarak güzel işlere imza atılabileceğini de hepimize göstermiyorlar mı? Ahıska Cup Futbol turnuvasını başka turnuvalardan ayıran en büyük özellik de barındırdığı bu ruhtur.

Bu ruh, milletin alt benliğinden üst kimliğine kadar yaşadığı tarihsel serüvenlerini sporun ruhu ve mücadelesiyle harmanlandığı platformda can bulmuştur. Ahıska Cup gibi organizasyonların farklı alanlarda çoğalmasını ve 9 farklı ülkede yaşayan halkımıza bu organizasyonun örnek olmasını diliyoruz. Son olarak bütün hemşerilerimize söylemek istediğimiz birkaç kelime var; kimliğinizi sahiplenin. Çünkü halkımız kimliğine sarılması sayesinde hala ben kimim sorusuna cevap verebilmektedir.

Ahıska Cup Futbol Turnuvası futbolun, mücadelenin, dostluğun, kardeşliğin ve Ahıskalı hemşerilerimizin yediden yetmişe keyifle vakit geçirdikleri, tanıştıkları ve hasret giderdikleri bir organizasyondur. Ahıska Cup  Futbol turnuvası Akdenizin kıyısında, Torosların arasında bir Kafkasya esintisidir.