“Saygıdeğer Yunus ZEYREK Dostu,

Yakın zamanda ebediyete uğurladığımız Yunus Zeyrek Hocamız için bir armağan, bir hatıra kitabı hazırlama yönündeki düşüncemizi sizinle paylaşmaktan ve arzu etmeniz halinde sizin de yazılarınıza bu eserde yer verebileceğimizi bildirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.

Yazar ve şair, aynı zamanda edebiyatçı, tarihçi ve fikir adamı olan Yunus Zeyrek Ahıska Davasının uluslararası toplum ve Türkiye kamuoyu nezdinde tanınması ve kabul edilmesinde büyük emek harcamış, ömrünü bu konulara vakfetmiştir. Dolayısıyla, Ahıska Türkleri başta olmak üzere, Kafkasya ve Türkistan’daki Türk ve Müslüman halkların dertleriyle tasalanan, onlara için hayatı boyunca yazılarıyla destek olan bir Türk aydınının böyle bir hatıra eserini hak ettiğine bütün kalbimizle inanıyoruz.

Yunus Zeyrek yayın ve faaliyetleriyle Türk tarihinde yerini almıştır. Fakat onun fikirlerinin ve emeklerinin gelecekte de tam olarak anlaşılması için bir armağan çıkarma düşüncesini bütün Yunus Zeyrek Dostlarının da arzu ettiğini biliyoruz.

Hazırlamayı planladığımız armağan kitabında özelde Ahıska bölgesi ve Ahıska Türkleri’nin tarihi, kültürü, edebiyatı ve folkloru, genelde ise Türklük Davasına katkı sunacak makale veya şiirlerinize, ayrıca, Yunus Zeyrek hakkında hatıra ve anekdotlarınıza ve Yunus Zeyrek’in düşüncelerini bu konulara dair görüş ve değerlendirmelerini inceleyen makalelere de yer vermek amacındayız.

bizimahiska@ahiska.org.tr e-posta adresine gönderilecek yazılar Prof. Dr. İlyas Doğan’ın başkanlığındaki yayın kurulumuz tarafından incelenerek, yayına hazırlanacaktır. Yazılarınızı en geç 30 Nisan 2020 tarihine kadar elimize ulaşması gerekmektedir.

Hatıra kitabı hem kağıt hem de elektronik ortamda bağımsız bir kitap olarak basılacaktır.

Hazırlayacağınız bir yazı ile bize yapacağınız katkı Bizim Ahıska Dergisinin bundan sonra da yayın hayatına devam etmesi için bizi cesaretlendirecektir.

En derin saygılarımızla.”

http://www.ahiska.org.tr/?page_id=5624