"Vatana Ahıska'ya Dönüş ve Hakların İadesi Komisyonu"nun İlk Genişletilmiş Toplantısı Antalya'da Yapıldı

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) tarafından düzenlenen "Vatan Ahıska'ya Dönüş ve Hakların İadesi Komisyonu"nun genişletilmiş ilk toplantısına DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Başkan Yardımcıları İsmail Ahmedov, İsmail Mamet ve 9 ülkeden gelen komisyon üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, DATÜB çatısı altında faaliyet gösterecek bu komisyonun nihai hedefimiz olan vatan Ahıska'ya dönüş ve haklarımızın iadesi hususunda yapacağı çalışmalarda başarılar diledi. Her türlü desteğini ifade eden Genel Başkan Kassanov, "Bizim DATÜB olarak en büyük çabamız toplumumuzun elinden alınan haklarının geri verilmesi ve isteyen kardeşlerimizin vatanımızda rahat bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Biz bu yönde çalışmalarımızı hiçbir zaman aksatmayacağız."dedi.

Komisyonun yapılan ilk toplantısında komisyon üyelerinin oylaması sonucu DATÜB Başkan Yardımcısı İsmail Mamet "Vatan Ahıska'ya Dönüş ve Hakların İadesi Komisyonu" başkanı olarak seçildi. Ardından komisyonun çalışmasını ve karar alım sürecini hızlandırmak adına yine komisyon üyelerinin arasından her ülkeden 1 kişinin daimi üye olarak teklif edildi.

 

Kazakistan'dan Bayramali Ahmedov, Gürcistan'dan Bayram Koçaliyev, Azerbaycan'dan Halid Halilov, Türkiye'den Paşabek Alihan, Özbekistan'dan İsmail Zubaitov, Kırgızistan'dan Rasul Katipov, Ukrayna'dan Marat Rasulov, Rusya'dan Ahmed Şadmanov, ABD'den Mahmut Şavkatov, Avrupa'dan ise Burhan Özkoşar komisyonun daimi üyesi seçildi. Komisyon üyelerinin ve Komisyon Başkanı İsmail Mamet'in kararı ile Mevlüt Işık komisyonun başkan yardımcısı seçildi.

 

Daha sonra komisyon toplantısında faaliyet planı, yapılacak projeler, yol haritası üzerinde istişare yapıldı. Komisyonun arşiv ve tarih, uluslararası temaslar, medya, hukuk ve daha birçok alanlarda çalışma grupları oluşturuldu.

Komisyonun çalışmalarının hızlandırılması ve ilkin etapta Gürcistan Devleti ile görüşmelerin yapılması, görüşmenin sonucuna göre ise gelecekte atılacak adımların istişare edilmesi kararlaştırıldı.

Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantı sonrası birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.