“VATAN ve Onunla Mücadele”

74 Yıl (1944-2018) dile, ele ve aleme kolay olsa da, bize hiç de değil. Kafkasya coğrafyası, Anadolu ve Türk Milletinin asli unsurları hasret içinde gözleri yolda kaldı. AHISKA Türk diyarı göz önünden, ardına bırakılmıştır. Peki toplumun suçu ne? SSCB, Siyonist ve emperyalist güçlerin senaryosu, Türk ve Müslüman camiayı ameliyat etmiş, ağrı kesici/pansuman yöntemi ile aktörlerine siyasi, bilimsel ve güvenlik zemini hazırladığı görülmektedir.

Zemin, Zaman ve Zaruriyet, Zikzak Demek Değildir (4-Z)

Milletimiz, dost doğru yürüyerek ilerlemiş bir toplumdur. Her an, kendi zaman ve refleksini talep etse de, yaşadıkları yurtlarından mobbing (psikolojik baskı) tansiyonu yaşayan toplulukların, hal ve ahvalini göz ardı edemeyiz. Bir toplumun, türbülans, vorteks veya girdap ile karşı karşıya kalma ihtimallerini analiz ediniz? Peki sürecin psikolojik reaksiyon ve hiperaktivite performansını, nasıl ve kaç çeyrek asırda rehabilite etmek mümkündür sizce? Hele ki, Avrupa demokrasi ve hürriyet ifadesi, eski SSCB ülkelerinde mevcut olamamıştır. Aziz Milletimiz, 74 yılda inancını, dilini ve Türk Milliyeti köklerini yukarda zikir etmiş olduğumuz, güçlere teslim etmemiştir, etmeyecektir.



Dünya’daki Ahıskalı Türkler Birleşti ve Bir Olacaklardır

Sosyal ve kırsal yaşamları süresince, doğruluktan taviz vermeyen Ahıskalı Türkleri, dokuz köye değil, dokuz devlete parçaladılar ve sürdüler? Dünyanın birçok coğrafyasına dağılan toplum, 2010’de Türkiye de, TBMM ve Bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu platform haline getirilmiştir. Ahıskalı Türklerin tarihini, milli ve yerli kültürel geleneklerinin muhafazası, sürdürülebilirliğinin benimsenmesi, kolektif ve devlet terbiyesi bilinçlendiren, kurumsal bir çatısı kurulmuştur. Hukuksal ismi, Dünya Ahıskalı Türkler Birliğidir. (DATÜB)

Bir Yıl Önce DATÜB, Kazakistan’da Start Verdi 04 Kasım 2017

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye’de kuruldu, ana merkezimiz İstanbul’dur. Dünya’ya avazımızın ulaşacağı merkez ilk önce Türkiye’dir. Madem öyle, o zaman ülkemizin tarihsel sürecini gözden gezdirmemiz bizim camiaya fayda sağlayacaktır. Toprakları toprak yapan üzerinde dökülen kandır ve toprak eğer uğrunda ölen varise VATAN’dır. Demek ki inanç ve iman, önem arz etmektedir. Her alanın bir ibadeti vardır, her kes kendi alanında ibadetini yerine yetirirse, Vatan muhafaza olunur. Milletimize ve davamıza nasıl emek veriliyor, nasıl mücadele ediliyor ve hangi mücahitler destekliyor, inanın onların reklama ihtiyaca yoktur. Dünyanın 9 bölgesinde yaşamlarını sürdüren Ahıskalı Türkler, bulundukları coğrafyalarda, o ülkelerin bölünmez bütünlüğü için, mücadele etmişlerdi ve Vatan haini hiç olmamışlardır.

Aziz AZİZ Kocaeli Üniversitesi Dr. Öğrencisi