İnegöl Ahıskalılar Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Taş, Suriyelilere çalışma izninin verilmesinin ardından Ahıskalı Türkler için yapılan çalışmaları takip etmek için Ankara'ya gidecek.

....Ajans Ahıska.....

 

HAYIRLI HABERLERLE GELECEĞİZ İNŞALLAH

Ankara'da Hüseyin Şahin ile bir araya geleceklerini ifade eden Taş, "Seçim sonrası sayın vekilimizin yoğun programı olduğu için hayırlı olsun ziyaretine gidememiştir. Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirirken vatandaşlık konuları, çalışma izinleri ile alakalı da ikili görüşmeler yapacağız. Bu konularda çalışmalar yaptıklarını duyuyoruz. Çalışmaların ne boyutta olduğunu görmüş olacağız. Hayırlı haberlerle geleceğiz inşallah. Ankara'da ilgili kurumlarla görüşeceğiz ve birkaç vekilimizi daha ziyaret edeceğiz" dedi.

 

SURİYELİLERİN ARDINDAN GÖZLER AHISKALILARDA

Suriyelilere çalışma izninin çıkmasının ardından Ahıskalıların da umutlandığını belirten Mehmet Taş, "Suriyelilere çalışma izninin çıkmasının ardından, Ahıskalı Türkler'de bu konuda umut besliyor. Biliyorsunuz onlarda kendi ülkelerinde yaşamak ve çalışmak istiyorlar" dedi.

 

....Ajans Ahıska...

 

RUSYA'DAKİ AHISKALI TÜRKLER SIKINTILAR ÇEKİYOR

Vatandaşlık ve çalışma izni konusunda gerekli işlemlerin gerçekleşmesinin ardından özellikle Rusya'da bulunan Ahıskalıların Türkiye'ye gelebileceğini ifade eden Mehmet Taş, "Özellikle savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'da bulunan Ahıskalı Türklere karşı yapılan eziyetler var. Bu nedenle orada bulunan kardeşlerimiz büyük sıkıntılar çekiyorlar. Bu nedenle orada bulunan kardeşlerimiz de aslında buradan çıkacak haberleri bekliyorlar" dedi.

kaynak: Okur Gazetesi