DATÜB Amerika Temsilcilğinden Shukrat Temirov başkanlığında; Florida Jaksonville‘i temsilen Alim Iznurov, Georgia Atlanta Ahıska Türkleri Derneği'ni temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Vokhiddin Apatov ve Mustafa Taştanov'dan oluşan bir heyet, Miami Başkonsolosu Feyza Barutçu Altuğ'u makamında ziyaret etti. Heyete, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC)'ı temsilen Miami'den Mehmet Ulutaş da eşlik etti.

Başkonsolos Altuğ'a, birliğin çalışmaları hakkında bilgi aktaran Shukrat Temirov, "Başkonsolosumuza hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Nazik kabullerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sundum. Çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Miami bölgesinde Sayın Başkonsolosumuzun önderliğinde birlikte yapılacak faaliyetlerde işbirliği içerisinde olacağız. Hizmetlerin aynı heyecanla artarak devam edeceğini bildirdik. Her platformda birlikte çalışma gayreti içinde olduğumuz TASC'ye ve TASC Miami Temsilcisi Sayın Mehmet Ulutaş’a bizlerle beraber olduğu için ayrıca teşekkür ederim. Sayın Başkonsolos Feyza Barutçu Altuğ da ziyaretimizden ve birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağını bildirdi." dedi.

Ziyarette, DATÜB Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan '1944 Ahıska Sürgünü Son Tanıkları' adlı kitap da Başkonsolos Altuğ'a hediye olarak takdim edildi.

kaynak:abdpost .com