MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ Gurup toplantısında Ahıska Türklerinin Vatan Ahıskadan sürgün edilişlerinin 72.yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu

 

 

"Türk milliyetçileri olarak Türk milletinin geçmişini düşündüğümüz kadar geleceğini de planlamalıyız"

14 Kasım 1944 tarihinin Ahıska Türklüğü için kara bir gün olduğunu kaydeden Bahçeli, "Stalin zulmü onbinlerce soydaşımızı vagonlara doldurup sürgüne, ölüme, açlığa, sefalete göndermişti.

 

İnsanlığın gözü önünde Türklük işkence görmüş, katledilmiş, yerinden yurdundan edilmişti.

 

14 Kasım 1944'te Ahıska'nın Uravel Köyünden 13 yaşında sürgüne gönderilen Ahmet Naymanoğlu'nun şu dizeleri yaşanan acıları adeta satırlara dökmüştür: 'Bindokuzyüzkırkdördüncü senesi, elimin elinden kesildi sesi, Ahıska'nın çıktı ahır nefesi, Koç ayında, (yani Kasım ayında), kılındı cenazesi.' Türk milletinin farklı coğrafyalarda milyonlarca nefer ve ferdi vardır. Çok şükür ne ölmekle biteriz, ne de kırılmakla tükeniriz. Biliriz ki, adamak kolay, ödemek güçtür. ve adağımızın gereğini gerekirse canımızla yaparız.

 

Türk milliyetçileri olarak Türk milletinin geçmişini düşündüğümüz kadar geleceğini de planlamalıyız. Türklüğün binbir güçlükle yaşayıp ızdırap çektiği coğrafyaları hafızalarımızdan çıkarmadan önümüze bakmalı, son yurdumuzu korkusuzca savunmalıyız.

 

Başkaları düşünmüyor, sorumluluk almıyormuş, bu bizi ilgilendirmeyecektir. Fedakarlıksa istenen, sonuna kadar biz varız. Cesaretse aranan, el hak biz buradayız" dedi.