Konya AGB Ahıska Türklerinin sürgününü 71. Yılında andı

Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 71. yılının anma gecesi 17 Kasım 2015 tarihinde Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Malazgirt salonunda gerçekleşti.

      Programa Konya`daki devlet ve özel üniversiteler’de öğrenim gören öğrenciler, ve öğretim görevlileri katıldı. Anma gecesine yüksek düzeyde katılım sağlandı. Program’da Ahıska Türklerinin sürgününü anlatan tiyatro düzenlendi. Öğretim üyeleri Ahıska Türklerinin tarihi, coğrafyası, kültürü ve sürgün gerçekleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Şiirler ve ağıtlar seslendirildi.

        Ahıskalı Gençler Birliği’nin tanıtımı yapıldı. Ahıskalı Gençler Birliği Genel Başkan yardımcısı Orhan Faik (Orhan Faigov) Birliğin bu güne kadar yaptığı çalışmaları, bu gün yapılan projeleri ve gelecekte planlaştırılan programları katılımcılara sundu.

Programın sonun’da Konya Ahıskalı Gençler Birliği başkanı Kamil Ahmedov programa katılımlarından dolayı herkese teşekkürünü bildirdi: “Bizlere zaman ayırıp, programımıza katılan saygıdeğer hocalarımız, kıymetli öğrenciler ve değerli misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.

Programımızın hazırlanmasında maddi ve manevi yardımlarda bulunan dernek ve kuruluşlara KAGB (Konya Ahıskalı Gençler Birliği) adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Konya'da bulunan Ahıskalılar olarak programı renklendiren sunucularımıza, şiir ve türkü hazırlayan, sürgünü canlandıran öğrencilerimize, ikram olarak helva hazırlayan arkadaşlarımıza, AGB’yı tanıtan Orhan Faik kardeşimize ve programın güzel geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz”. AGB olarak Konya’daki gençlerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor ve çalışmalarının devamını diliyoruz.