Ahıska’ya dönen Ahıska Türklerinin sıkıntıları Sovyetler dönemini aratmıyor.


1944 yılından yurtlarından sürgün edilen ve aileleri parçalanan Ahıskalılar, yıllar sonra da olsa ata yurtlarına dönmenin sevincini yaşarken, yaşadıkları zorluklar acılarını unutturmuyor.


Ahıska’ya gelerek ev alıp mutlu olmaya çalışan Ahıskalılara, Gürcü hükümetinin vatandaşlık vermemesi sevinçlerini yarım bıraktı. Vatandaşlık verilmemesinden ve yaşanan baskılardan dolayı yaklaşık 100 aile geri dönerken, Ahıska’da sadece 30 aile kaldı.

 

Ahıska’yı terk etmeyen ailelere şimdi değişik bir baskı uygulanıyor. Müslüm Fazlıoğlu, satın aldığı harabe evi onarıp üzerine bir kat daha yapmak için izin istedi. Projesini yaptırıp belediyeye teslim etmesine rağmen bir türlü izin alamadı. Evini tamir ettirince de belediye tarafından 4 bin Lari ceza kesildi.

 

Yusuf Süleyman ise evinin çatısı yıkılmak üzere iken çatısı yenileyerek evini boyattı. Belediye yönetimi bu kez Yusuf Süleyman’a 3 bin Lari ceza kesti.


Kesilen cezaların ardından iki ailede büyük bir sıkıntı yaşıyor. Parayı ödeyecek durumda olamadıklarını dile getiren Ahıskalı aileler yardım ve çözüm istedi.  Ajans Ahıska

Kaynak: Ardahan Haberi  http://www.ardahanhaberi.com/gurcistan-dan-ahiska-turklerine-baski/37645/