ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçleri için Mevlid-i Şerif okuttular.
 
 

 


Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, İlçe Müftülüğüne talepte bulunarak terörle mücadele şehit olan güvenlik güçleri için Ensar Camisinde Mevlid-i Şerif okunmasını istediler. Cuma namazı öncesi Ensar Camisinde İlçe Müftüsü Adem Karadeniz ve beraberindeki din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. İlahilerinde okunduğu mevlit programının sonunda topluca ülkenin birlik ve beraberliği için dualar edildi. Program Cuma namazının kılınması ile son buldu.


Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ahıskalı kardeşlerimizin ülkemizde son günlerde meydana gelen terör olayları ve birlik, beraberliğimiz için hassaten şehitlerimizin ruhuna ithafen bir mevlit talepleri oldu. Bizde müftülük olarak kardeşlerimizin taleplerini yerine getirdik.

Bugün aziz şehitlerimizin ruhuna ithafen ve ülkemizin birlik, beraberliği için dualar ettik." dedi.
Düzenlenen mevlit programına Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Ahıska Türkleri ve ilçe halkı katıldı.

 

Resimler>>>