Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türklerinin bilgi ve becerilerine uygun şekilde üretime katılmalarını sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılık konusunda toplantı düzenlendi.

Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Üzümlü Belediyesi'nde düzenlenen toplantıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek iskan edilen Ahıska Türklerinin tarım ve hayvancılık alanındaki bilgi ve beceri düzeyleri belirlenerek, bu alanda çalışmak isteyenlerin beklentileri alındı.

 

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, toplantıya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türkü çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında neler yapabilecekleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Yapılan toplantıyla Üzümlü'ye yerleşen Ahıskalı Türkler arasında ziraat mühendisi olanların, Türkiye'ye göç etmeden önce de tarımla uğraşanların olduğunu gördüklerini ifade eden Yılmaz, 'Toplantılarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Telepler doğrultusunda arıcılık ve çobanlık eğitimleri planlıyoruz. Bu eğitimleri de verdikten sonra ayrıca tarım ve hayvancılıkta sağlanan desteklemeler konusunda bilgilendirme yapacağız' dedi.   Ajans Ahıska