ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen aileleri, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman evlerinde ziyaret etti.

 

Vali Kahraman, Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürgün ettiği ve zaman içinde farklı ülkelere yerleşen Ahıska Türkleri'nden 121 aileyi Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde kendileri için hazırlanan evlerinde ziyaret etti.

Aile fertlerini bir bir dinleyen Kahraman, evlerdeki çocuklara oyuncaklar dağıtıp onlarla şakalaştı.

 

Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, el birliği, güç birliği ve gönül birliği ile Ahıska Türkleri'ne sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, "Dün Ahıska Türkleri kardeşlerimizi burada misafir kabul ettik. Dün akşam evlerine yerleştiler ve kendilerini Üzümlü halkı bir ensar anlayışıyla kabul etti. Her şeyden önemlisi, Üzümlü'deki insanlarımız, kardeşlerimiz Ahıskalı kardeşlerimiz ile her şeylerini paylaşmak istiyorlar. Sevgilerini, sevinçlerini varsa üzüntülerini paylaşmak istiyorlar" diye konuştu.

 

Kendilerinin de evlerde eksiklerin bulunup bulunmadığını tespit etmek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Kahraman, "Memnuniyetlerini sevinçlerini duymak istiyoruz ve üzüntüleri varsa onları paylaşmak istiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla genelde misafirlerimiz memnun. Biz de bunu bekliyorduk. Şimdi Ukrayna'dan gelen Ahıskalı kardeşlerimize biz misafir olduk. Çayları var, şekerleri var, her türlü ihtiyaçları giderilmiş durumda.

 

Bu sabah da Bursa'dan 29 aile Ahıskalı kardeşimiz geldi. Onları da ziyaret edip ihtiyaçları var ise gideriyoruz. Eksiklerini soruyoruz. Tabii bizim amacımız burada misafirperverliğimizi, kardeşliğimizi ve soydaş olduğumuzu kendilerine göstermek ve burada ilelebet kalmalarını temin etmek. Gördüğüm kadarıyla Üzümlü halkı, Erzincan halkı her türlü güzelliklerini paylaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Vali Kahraman'a ziyaretinde, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı eşlik etti.

 

Ajans Ahıska olarak Sayın Valimize ve emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.