Ajans Ahıska

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından gerçekleştirilen DATÜB Kapasite Geliştirme Programı’nın kapanışı Ankara’da gerçekleştirildi. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün sertifikalarını verdiği katılımcılar, "Bu program ufkumuzu açtı" dedi.


YTB tarafından 2 gün boyunca Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) üyeliren yöjnelik düzenlenen Kapasite Geliştirme Programı sona            erdi.

 

 Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan,Gürcistan, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, ABD ve Türkiye’de yaşayan Ahıskalı Türkleri temsilen 20 katılımcının katıldığı programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. YTB Başkanı Kudret Bülbül, sertifikaların verilmesinden önce gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuştu.

 

Bülbül, DATÜB’ün kendi kaderini kendisinin çizeceğini belirterek, “Bir toplumun, topluluğun, derneğin geleceği tamamen kendi elindedir” diyerek DATÜB’ün yapacağı çalışmalar doğrultusunda başarılı olabileceğini hatırlattı.

Katılımcılara “Toplumunuzdan kopmayın” diye seslenen Bülbül, Türkiye’yi örnek vererek şöyle konuştu:
“Bazen devlet yöneticileri bile toplumundan kopuyorlar. Biz 10-15 yıl öncesine kadar bir anlamda böyle bir ülkeydik. Yani ülkeyi yöneten insanlar, ülkeye en fazla güç verecek unsurlarla kavgalıydı. Dini, milli değerle kavgalıydılar. Ülkeyi çok iyi yerlere getirecek insanlara karşı kuşkular vardı. Türkiye toplumuyla, tarihiyle, coğrafyasıyla barıştıktan sonra gerçekten ilerlemeye başladı. Sizlerin bulunduğunuz toplumun değerleriyle barışık olması, o değerlerin neşesi ile neşelenmeniz, hüznüyle hüzünlenmeniz, temsil ettiğiniz toplumdan kopmamanız çok değerli. Bu şekilde olduğunuz sürece yolunuz çok açık.”


"PROGRAM UFKUMUZU AÇTI"
Programa ilişkin görüşlerini açıklayan DATÜB üyeleri ise, programın kendileri için yol gösterici bir çalışma olduğunu, çok şey öğrendiklerini, ülkelerine öğrendikleri bilgiler sayesinde umutlu döneceklerini ifade ettiler. Katılımcılar arasından söz alan DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, “Bu program ufkumuzu açtı” diyerek YTB’ye teşekkür etti.


Değerlendirme toplantısının ardından Başkan Kudret Bülbül katılımcılara tek tek sertifikalarını takdim etti.

 

IHA       Ajans Ahıska