Dünya Ahıska Türkleri Birliğine (DATÜB) yeniden seçilen Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, Türkiye'nin her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, sürgün edilen Ahıska topluluklarına yaşadıkları ülkelerde mutlu bir yaşam hakkı verilmesini istediklerini söyledi.

Antalya Kundu tesisler bölgesindeki bir otelde yapılan 4. Olağan Genel Kurul'da Kassanov, yeniden DATÜB Genel Başkanlığına seçildi.

Kassanov, önemli bir kongre olduğunu belirterek, çok şanslı olduklarını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kurullarına çevrim içi bağlanmasını önemli bulduklarını söyledi.

Yeni yönetimin seçildiğini ve yol haritası belirlediklerini anlatan Kassanov, "Milletimiz için hayırlı olur. Bizim en büyük istediğimiz zor ve sıkıntılı olan, üç kere sürgüne uğrayan Ahıska topluluklarımıza yaşadıkları ülkelerde sonunda mutlu bir hayat yaşam hakkı verilmesidir." dedi.

Bugünlere kolay gelmediklerini dile getiren Kassanov, Türk yetkililerinin her zaman Kazakistan'a, köylerine kadar gelip sorunları yerinde gördüğünü, her zaman desteğini sürdürdüğünü anlattı.

Türk milletinin güçlü olduğunu aktaran Kassanov, Türkiye'ye gelen Ahıska Türklerine istihdam, uzun dönem oturma izni başta olmak üzere her türlü yardımın sağlandığını vurguladı.

"Ahıska Türklerine tüm desteği sağlamaktayız"

Göç Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul ise 77 yıl önce yaşanmış olan acı sürgünün izlerini bugün hala derin duygularla hissettiklerini dile getirdi.

"Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları aynı hassasiyetle yaklaşmakta ve soydaşlarımızın vatanımızda güven ve huzur içerisinde yaşaması için tüm desteği sağlamaktayız." diyen Özkorul, 27 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararına istinaden Bitlis'in Ahlat, Erzincan'ın Üzümlü ilçelerine 2 bin 935 Ahıska Türkü'nün iskan edildiğini bildirdi.

Ahıska Türklerinin yoğun olarak İstanbul, Bursa ve Antalya'da yaşadığını, iş ve işlemlerin alanında uzman personeller tarafından yabancılardan ayrı bir süreçte işletildiğini bildiren Özkorul, "Önümüzdeki süreçte de soydaşlarımızın iş ve işlemlerinde etkinliği ve verimliliği arttırmak adına her türlü çalışmanın yapılacağını belirtmek isterim." dedi.

Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu da Ahıska Türklerinin Ukrayna'daki çatışma ortamından alınarak, Türkiye'ye yerleştirildiğini belirterek, diplomatik başarı için güç birliğinin öneminden bahsetti.