DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Kırgızistan’da meydana gelen olaylardan etkilenen Ahıskalı aileler ile biraraya geldi.

“Ahıskalı ve Kırgız Türkleri kardeştirler. Ahıskalılar nasıl ki, bugüne kadar Kirgızistan’da 75 yıl boyunca bir aile gibi yaşadılar bundan sonra da yaşamlarında devam edecekler. Kim ki, bu iki kardeşin arasında fitne sokmak isterse en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Allah bizlere bir daha böyle üzücü olaylar yaşatmasın. Allah miletimizi bütün kötülüklerden korusun.”

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Ahiska Live dahil, oturan insanlar

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek yakınlarında bulunan Orok köyünde 5 haziran 2019 tarihinde meydana gelen olaylardan etkilenen Ahıskalı Türkler ile DATÜB Kırgızistan Temsilciliği ofisinde biraraya gelerek onların sorunlarını dinledi.

Kırgızistan’ın değişik bölgelerinden, özellikle de olayların meydana geldiği Orok köyünden gelen aileler ile yapılan görüşmede, “Orok olayları” ile ilgili son durum değerlendirmesi yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüşmede, DATÜB Kırgızistan Temsilciliği’nin yapmış oldukları özverili çalışmalar sonucu olayların büyümeden yatıştırılması doğrultusundaki çabaları oldukça yüksek değerlendirilerek, bütün bu çalışmalar neticesinde durumun en kısa sürede normale döndürüldüğü vurgulandı.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Ahiska Live dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un Kırgızistan’da olaylardan etkilenen ailelerin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda, Orok olaylarında zarar gören Ahıskalı ve Kırgız ailelere gereken desteği verdiği, Kırgızistan’da yaşayan Ahıskalıların asla yalnız olmadığı, onların arkasında Kırgızistan ve Türkiye’nin bulunduğunu ve DATÜB olarak da her zaman dünyanın neresinde olursa olsun her bir Ahıskalının yanında olacaklarını vurguladığı belirtildi.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Ahiska Live dahil, masa ve iç mekan

Toplantı sonrası Genel Başkan Ziyatdin Kassanov Başkanlığında Ahıskalılar, Kırgız halkının kanaat önderleri ile de görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede, Orok olaylarının nedenlerinin iyi değerlendirilerek, gelecekte bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için ortak hareket edilmesi vurgusu yapıldı. Faydalı görüşmeler sonrası en önemli konularda fikir birliği sağlandığı da belirtildi.