Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un Ankara’daki ziyaretleri kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf ve YTB Kafkasya ve Orta Asya Koordinatörü Sevilay Yıldırım ile yaptığı görüşmeye DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar da katıldı.

YTB’de yapılan görüşmede, Ahıska Türklerinin tarihi vatan Ahıska’dan sürgününün 75. Yılı dolayısıyla YTB ve DATÜB’ün ortaklaşa düzenleyeceği programların içeriği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yıl boyu gerek Türkiye içerisinde gerekse de Ahıskalı Türklerin toplum halde yaşadıkları diğer ülkelerde özellikle de Gürcistan'da yapılacak programlar görüşmenin en önemli gündem maddesi oldu.

DATÜB Genel Başkanı’nın YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf ile yaptığı görüşme hakknda bilgi veren Genel Sekreter Fuat Uçar, mayıs ayından itibaren YTB Başkanı Abdullah Eren ile ortaklaşa yapılacak toplantı ile bu programların hazırlığına başlanacağını bildirdi.

Fuat Uçar, yapılan görüşmede ayrıca bu yıl Türkiye Bursları Programı kapsamında Türkiye’ye getirilecek öğrenciler ile ilgili de görüşüldüğünü ifade etti.

Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşme sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.

16 Nisan 2019, Salı

Mevlüt Işık