Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulundu.

DATÜB Genel Başkanı Sn. Ziyatdin Kassanov, Ilk önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 'nı ziyaret etti. Yeni atanan YTB Başkanı Sn. Abdullah Eren' i yeni görevi münasebetiyle tebrik etti. DATÜB ile ortaklaşa yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek, gelecekte yapılacak projelerimizin desteklenmesi temennisinde bulundu.
Bununla birlikte Kassanov, günümüzde 200'den fazla doktorun diploma denkliklerine ihtiyaç duyulduğunu ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması bizim için en önemli konu haline gelmiştir. Bu konuda YTB tarafından çözüm odaklı çalışma yaparak yardımlarınızı bekliyoruz ifadesinde bulundu.


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Gürcistan'da eğitim almakta olan gençlerin durumları, Ahıskalı gençlerin yaşadıkları ülkelerde "Yerinde Burslandırma" ile başarı burslarından yararlanması konusunda çalışma yapılacağını ifade etmiştir. Aynı zamanda 200'den fazla doktorun diploma denklikleri ile alakalı çalışmalarımız devam etmektedir. YÖK Başkanlığına yazı ile durumu bildirdiklerini, yakın zamanda ortak bir toplantı yapacaklarını ifade etmiştir.

 

Sayın Eren, 2019 yılında Ahıska Türkleri sürgünü 75.yılını YTB ile birlikte DATÜB'ün koordine etmesini ve Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde geniş çerçevede anma programını beraber yapacağımızı dile getirdi.


Daha sonra DATÜB Genel Başkanı Z. Kassanov, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Sn. Bülent Tekbıyıkoğlu’nu Makamında ziyaret etti. Yeni atanan Genel Müdür yardımcısına hayırlı olsun dileklerini ileten Kassanov, Ahlat Kaymakamlığınız döneminden beri çalışkan ve devlet adamı özelliğinizden dolayı bu güzel görevde görmek bizleri memnun etmiştir. "Halkımız için yapacağımız çalışmalarda sizlerin desteğini her zaman göreceğiz" ifadesinde bulundu.

 

Görüşme esnasında İkamet izinleri sorunları ile Uzun dönem İkamet izninin yeniden Ahıska Türklerine verilmesi konusunda yardımlarınızı bekliyoruz.
Son olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Hüseyin Sarıibrahimoğlu ile biraraya gelindi. Yapılan görüşmede İstisnai Vatanfaşlıkta gelinen son durum ve İsmi çıkmayanların sorunları dile getirildi. Yakın bir tarihte yeni listelerin İmzadan çıkacağını ifade eden Genel Müdür yardımcısı Sarıibrahimoğlu; çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

 

Sıcak bir ortamda bizleri kabul eden YTB Başkanı Abdullah Eren’e, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Bülent Tekbıyıkoğlu’na ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür yardımcısı Hüseyin Sarıibrahim’ e Şükranlarımızı sunarız.
DATÜB

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise

 

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan