Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kassanov Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçuyla birlikte Almati kentinde bir görüşme yaptılar. Görüşmenin ardından gazetelerin sorularını yanıtlayan ve bununla birlikte açıklamalarda bulunan Kassanov Türkiye'ye duyduğu minnetten bahsetti. Aynı zamanda Türkiye sayesinde Ahıska Türklerinin kaderleri ve yaşam tarzlarının tam 10 yıl süre zarfında değiştiğini anlattı.

 

Almati kentinde yapılan görüşmeler ardından gazetecilerin karşısına geçen Ahıska Türkleri Birliği başkanı Ziyatdin Kassanov Kazakistan içerisinde hayatlarını sürdüren Ahıska Türklerinin Türkiye ile Kazakistan için önemli bir görev üstlendiğini açıkladı.

Özellikle de Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ileten başkan, sözlerinde Erdoğan'nın yaptığı çalışmaları tüm dünyada yer alan Ahıska Türklerini büyük ölçüde etkilediğinden bahsetti. Tüm Ahıskalıların kaderi Recep Tayyip Erdoğan ve Türkler sayesinde değiştiğini ve artık daha iyi yaşam koşullarına sahip olduğunu belirtti.

 

Kassanov yaptığı açıklamada Erdoğan için, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türklerin tüm dünya çapında yer alan Ahıskalılara daha iyi bir yaşam sundu.

Bununla beraber Türkler sayesinde Ahıskalıların bir çok hakka sahip oldu. Bu haklar tüm Ahıskalılar için büyük bir öneme sahip. Zira 10 yılda değişen bir süreç içerisinde yer alıyor.

Tüm dünya çapında Ahıska Türklerine yardım konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptıkları asla unutulamaz. Ahıskalılar Türklere ve özellikle de Recep Tayyip Erdoğan'a çok şey borçlular" ifadelerini kullandı.