ANKARAv(QHA) - 10 EYLÜL 2018 -

Antalya'da 21-30 Eylül tarihleri arasında 77 ülkeden katılımla gerçekleştirilecek "1. Dünya Kardeşlik Festivali" kapsamında "Ukrayna-Kırım Günü" düzenlenecek.

Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenecek ve festivalin yapılacağı EXPO 2016 alanında 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek "Ukrayna-Kırım Günü", saat 16.30’da Ukrain ve Kırım Tatar milli kıyafet ve el işleri sergisi ile açılacak. Saat 17.00’de "Aluşta'dan Esen Yeller", "Şefika", "Kuşbakışı" ve "İğne Oyası" kitaplarıyla tanınan Kırım Tatar yazar Dr. Serra Menekay’ın söyleşi ve imza etkinliği yapılacak.

Akabinde “Geçmişten bugüne Türkiye, Ukrayna-Kırım Dostluğunun Önemi’’ konulu panel düzenlenecek.  Saat 18.00’de başlayacak panele Ukrayna’nın “UA: Kırım” televizyonunun yöneticisi ve yapımcısı Osman Paşayev, Ukraynalı yapımcı ve yönetmen Oleg Gaftkovıç, Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Olesya Mercan, Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev’in Ukrayna’da gişe ve seyirci rekorları kıran, “Ukrayna’nın Oscar’ı” olarak adlandırılan “Zolota Dziga” ödüllerinde 6 dalda ödül alan “Kiborglar” filminin senaryo yazarı Natalya Vorojbit, yazar Dr. Serra Menekay ve Ardahan Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ranetta Gafarova konuşmacı olarak katılacak.

Panelin ardından düzenlenecek kokteyl sonrası "Türkiye, Ukrayna-Kırım Dostluk Konseri" yapılacak. Konserde, Ukrayna’nın emektar milli halk sanatçısı Pavlo Doskoç’un da aralarında bulunduğu Ukrain ve Kırım Tatar sanatçıların katıldığı müzik toplulukları sahne alacak.

QHA